Obavijesti

News

Komentari 139

Jedan priznaje, a vođa tvrdi: Tko kaže da imamo BUK, laže

Jedan priznaje, a vođa tvrdi: Tko kaže da imamo BUK, laže
8

Vođa separatista Aleksandar Borodaj kaže kako svi dokazi koji upućuju da su separatisti imali BUK su lažni, dok zapovjednik bataljuna kaže da su imali BUK

VIDEO

Nakon što je jučer jedan od glavnih vođa proruskih pobunjenika Aleksandar Hodakovski u ekskluzivnom intervjuu za Reuters priznao kako separatisti posjeduju protuzračne rakete za koje Amerikanci tvrde da su srušile malezijski zrakoplov s 298 ljudi, oglasio se njegov šef i samoproglašeni premijer samoproglašene Republike Donjeck Aleksandar Borodaj. Rekao je za BBC kako njegove snage nemaju rakete BUK. 

- Svi dokazi koji govore suprotno su lažni - rekao je. Hodakovski koji je zapovjednik bataljuna Vostok priznao je već nakon incidenta kako imaju raketni sustav BUK te da su ga nakon obaranja vratili u Rusiju kako bi otklonili tragove. 

- Ne, nismo imali BUK. BUK nije bio nigdje na području - rekao je Borodaj. Za fotografije koje dokazuju da su rakete bile  na području, kazao je da su lažne.

Borodaj odbacuje i optužbe kako su njegovi ljudi loše postupali s tijelima žrtava. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Čekali smo jedan dan, čekali smo drugi dan, treći... Molim vas! Ni jedan stručnjak nije došao. Da smo ostavili tijela tamo, na 30 stupnjeva, to bi bilo nehumano. Izgledalo je kao u horor filmovima - rekao je. 

Hodakovski je još rekao kako je Kijev isprovocirao napad, a nije želio potvrditi porijeklo BUK raketa. Tvrdi da njegova postrojba nije nikada posjedovala BUK, no mogla ga je imati neka druga pobunjenička formacija.

- Neću reći da su Rusi dali to oružje ili da ga nisu dali. Rusija ga je možda ponudila na zahtjev neke potpuno lokalne inicijative. Da ja želim BUK i da mi ga netko nudi, ne bih to odbio. No ne bih ga upotrijebio protiv nekoga tko ne predstavlja prijetnju. Upotrijebio bih ga jedino ako sam pod zračnim napadom, kako bi zaštitio ljudske živote - rekao je Hodakovski.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina