Obavijesti

News

Komentari 54

London je gorio i treću noć, nemiri se proširili na Liverpool

London je gorio i treću noć, nemiri se proširili na Liverpool
13

Neredi su počeli u subotu. Britanski premijer David Cameron je prekinuo godišnji odmor u Italiji, a u Londonu će predsjedati sastankom kriznog stožera vlade

VIDEO

Neredi su se noćas proširili i na treći britanski grad, Liverpool, piše Daily Mail. Policija je rekla kako je nekoliko vozila zapaljeno te kako ima kriminala.  Neredi su, podsjetimo, počeli u subotu u Londonu, a potom su se proširili i na Birmingham, u kojem je zapaljena policijska postaja. Policija je u tom gradu uhitila 87 ljudi, među kojima je šest maloljetnika. BBC javlja kako je manjih izgreda bilo i u Bristolu i Manchesteru.

Nakon što je u pucnjavi s policijom ubijen Mark Duggan, velik broj ljudi prosvjedovao je ispred policijske postaje u londonskoj četvrti Tottenham. Mirni prosvjed pretvorio se u nasilje, a skupine mladih s kapuljačama na glavama počele su pljačkati trgovine i podmetati požare. Mediji prenose kako u Londonu ima i zapaljenih automobila te kako prosvjednici naoružani palicama i metalnim šipkama napadaju policajce te slučajne prolaznike. Uništili su nekoliko policijskih vozila. Svjedoci kažu kako grad sliči na ratnu zonu, a dosad je samo u Londonu uhićeno više od 330 ljudi. Među njima su trojica koje su priveli pod sumnjom da su pokušali ubiti policajca. U Londonu je gorila i četvrt pod imenom Peckham koja se proslavila kao mjesto stanovanja Delboya i Rodneya iz popularne serije "Mućke".

Britanski premijer David Cameron je prekinuo godišnji odmor i vraća se iz Italije u London gdje će predsjedati sastankom kriznog stožera vlade. 

Građani čiste London

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nasuprot  huliganima, ostali stanovnici Londona krenuli su u kontra-akciju saniranja štete. Na Twitteru je pokrenuta akcija "riot clean up" i poziv na čišćenje opustošenih krajeva Londona i ostalih neredima zahvaćenih gradova. Sve informacije dostupne su na stranici Riot Clean Up, gdje su navedene lokacije koje treba očistiti od krhotina stakla i pokušati vizure gradova vratiti na staro. Na toj stranici može se naći i popis stvari koje treba treba ponijeti, na primjer, vreće za smeće, rukavice, metle, a sudionici čišćenja pozvani su i postaviti svoje slike sa saniranja na Twitter, kao kontru fotografijama koje su preplavile tu društvenu mrežu tijekom huliganskih nereda, a koje su huligani sami snimili i postavili na internet.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.