Obavijesti

News

Komentari 322

"Mi smo u Rusiji": Krim će u ponedjeljak tražiti pripojenje

"Mi smo u Rusiji": Krim će u ponedjeljak tražiti pripojenje
11

Europska unija i SAD poručili su kako neće priznati rezultate referenduma. Europa također prijeti uvođenjem sankcija. Rusija pak razmješta vojsku po Krimu

VIDEO

Prema 50 posto izbrojanih glasova čak 95,5 posto birača na Krimu je glasovalo za pripojenje Rusiji, objavilo je kirmsko izborno povjerenstvo, javlja CNN Službeni rezultati očekuju se u ponedjeljak. 

Izlaznost na referendum na Krimu je bila 82,71 posto, javlja Reuters. Tatari i Ukrajinci refrendum su uglavnom bojkotirali. 

Proruski orijentirani glasači slave i poručuju: "Mi smo u Rusiji". Ispred parlamenta u krimskog glavnom gradu Simferopolju skupile su se tisuće ljudi.  

Sergej Aksjonov, predsjednik krimske vlade, rekao je kako je ova odluka povijesna. Na Twitteru je napisao i da će Krim u ponedjeljak tražiti službeno pripojenje Rusiji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Europska unija i SAD poručili su kako neće priznati rezultate referenduma koji su ocijenili "bespravnim i protuzakonitim". Europa također prijeti uvođenjem sankcija. Tvrde da će sankcije uvesti već u ponedjeljak. Rusija pak razmješta vojsku po Krimu, a Ukrajina se mobilizira. 

Prosvjedi na istoku Ukrajine

Proruski prosvjednici u gradovima na istoku Ukrajine, Donjecku i Harkivu, zauzeli su nekoliko zgrada te su počeli paliti knjige na ukrajinskom jeziku, javlja Reuters.

U Donjecku su proruski prosvjednici u nedjelju ušli u zgradu Državnog odvjetništva i na krov postavili rusku umjesto ukrajinske zastave. Policija nije pružala veći otpor kako bi zaustavili prosvjednike.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 322
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a