Obavijesti

News

Komentari 57

'Nedopustivo je miješanje Hrvatske u srpsko pravosuđe'

'Nedopustivo je miješanje Hrvatske u srpsko pravosuđe'
1

Glavni srpski tužitelj Vladimir Vukčević kaže kako mu nisu jasni pritisci od strane hrvatskih dužnosnika na srpsko pravosuđe koji traže procesuiranje Šešelja

VIDEO

Povodom komentara hrvatskih dužnosnika na puštanje na privremenu slobodu Vojislava Šešelja, glavni srpski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević kaže kako mu nisu jasni pritisci od strane hrvatskih dužnosnika na srpsko pravosuđe koji traže procesuiranje Šešelja.

- Meni je neshvatljiva motivacija za takve izjave. Bez obzira na sve, takvo ponašanje je neprihvatljivo. Zamislite da oni određuju na kojoj razini će Tužiteljstvo goniti počinitelje kaznenih djela ratnog zločina... To je delikatna materija, a ovdje je prisutno nerazumijevanje kompleksnosti materije - rekao je Vukčević dodajući kako s hrvatskim Državnim odvjetništvom već deset godina ima odličnu suradnju "svakodnevno komuniciramo, razmjenjujemo more informacija i tu je postignut određeni uspjeh".

Istaknuo je kako neće nitko sa strane određivati, "posebice ne predstavnici izvršne vlasti druge države koga će Tužiteljstvo goniti".

- Naš posao je goniti sve one za koje postoje dokazi da su na bilo koji način sudjelovali u ratnim zločinima. Mi to već radimo, već smo stavili naredbu za provođenja istrage protiv jednog generala - rekao je Vukčević i pojasnio kako srpsko tužiteljstvo nije vodilo istrage na visokoj razini "jer je to bilo u nadležnosti Haaškog tribunala".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Haag je preuzeo goniti srednju i visoku razinu i nismo se mogli miješati u rad Haaškog tribunala, a kada je to prestalo, mi smo počeli raditi - zaključio je Vukčević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a