Obavijesti

News

Komentari 160

Kopilot nestalog aviona voli razuzdane zabave u kokpitu

Kopilot nestalog aviona voli razuzdane zabave u kokpitu
14

Agonija traje već pet dana: Malezijska vojska je demantirala da je pronašla avion. Svjedok sa sjeveroistoka Malezije tvrdi da je vidio 'jaku svjetlost kako brzo pada'

VIDEO

Kopilot nestalog zrakoplova Fariq Abdul Hamid (27 ), prema pisanju njemačkog Bilda, često je u kokpitu imao posjete. Tako su sada u javnost procurile snimke iz 2011. kada je Hamid u kokpitu pušio i flertovao s dvije turistice iz južne Afrike. Turistkinje su u kokpitu navodno bile tijekom cijelog leta od Tajlanda do Australije te čak tijekom polijetanja i slijetanja.

VIDEO

Hamid i njegov kolega tijekom leta s njima su se i fotografirali. Na Twitteru se pojavila i fotografija Hamida i Richarda Questa voditelja CNN-a koja je također snimljena u kokpitu.

U kompaniji Malaysia Airlines su rekli da su šokirani. Kažu kako je takvo ponašanje u pilotskoj kabini strogo zabranjeno. Hamid je djelatnik Malaysia Airlinesa od 2007. godine.

Još nema traga nestalom avionu, traže ga i na kopnu

Čelnik malezijskih zračnih snaga Rodzali Daud odbacio je tvrdnje koje su se u utorak pojavile o tome da je vojni radar uočio nestali avion Malaysia Airlinesa .

Neki mediji su javljali u utorak kako je vojska pronašla avion daleko od njegove planirane rute. Ipak, šef zračnih snaga kaže kako je moguće da je zrakoplov skrenuo s putanje , kao i da se pokušao vratiti u zračnu luku, javlja BBC .

Kineske vlasti najavile su da će potragu proširiti i na kopno . Šef civilnog zrakoplovstva najavio je će Kina u potragu uključiti još dva zrakoplova koji će nadlijetati kopno u potrazi za ostacima nestalog zrakoplova. Kina je rasporedila i deset svojih satelita koji bi trebali pomoći u potrazi. Sateliti se kontroliraju iz baze Xian na sjeveru zemlje, a koristit će visoku rezoluciju i druge tehnologije kako bi 'pomogli u potrazi i operacijama spašavanja zrakoplova'.

VIDEO

Avion na letu MH370 u kojem je bilo 239 putnika nestao je u subotu, a od onda mu se gubi svaki trag. U potragu za nestalim avionom uključile su se mnoge zemlje, a obitelji putnika već su se pripremile na najgore.

Sumnja u terorizam je sve manja

Iz Interpola su u utorak kazali da su sumnje u povezanost s teroristima sve manje, piše CNN.

VIDEO

Prema i nformacijama koje su sakupili malezijski istražitelji, nijedan dokaz ne upućuje na to da su dvojica putnika s ukradenim putovnicama povezani s terorističkim organizacijama. Jedan od njih, navodno je putovao u posjet majci u Njemačkoj.

Pojavili se i svjedoci pada aviona?

Alif Fathi Abdul Hadi (29) živi na krajnjem sjeveroistoku Malezije i tvrdi da je u noći na subotu u 1.45 sati po lokalnom vremenu na noćnom nebu vidio 'jaku svjetlost kako velikom brzinom ide prema dolje', odnosno prema Južnom kineskom moru, nad kojim je u 1.41 sata iste noći na radaru posljednji put viđena misteriozno nestala letjelica.

S obzirom na Alifov položaj iz kojeg je vidio spomenutu svjetlost, ako je to doista bio Boeing 777 s 239 putnika i članova posade, onda je avion bio barem nekoliko kilometara sjevernije od svoje zacrtane rute , kojom se kretao iz Kuala Lumpura prema Pekingu.

Obitelji nestalih putnika sve su nestrpljivije.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca