Obavijesti

News

Komentari 17

'Nismo našli olupinu aviona s kosturima, nema tamo ništa'

'Nismo našli olupinu aviona s kosturima, nema tamo ništa'
1

Filipinska mornarica opovrgnula je tvrdnje žene koja je rekla kako je na udaljenom otoku, dok je lovila ptice, pronašla olupinu aviona u kojoj su bili ljudski kosturi

VIDEO

Gotovo nevjerojatna vijest o navodnom pronalasku olupine aviona s kosturima i malezijskom zastavom u ponedjeljak je obišla svijet potaknuvši nagađanja da je riječ o nestalom MH370. Samo dan nakon toga i službeno je opovrgnuta.

Žena s Filipina tvrdila je da se, dok je lovila ptice na jednom udaljenom otoku, "spotaknula o olupinu aviona" na koju se kasnije popela zavirivši unutra i zatekavši zastrašujuć prizor. 

Nakon što je "otkriće" njen nećak prijavio policiji, na otok je poslan brod filipinske mornarice. Lokalno stanovništvo vlastima je reklo kako im nije poznato da je tamo pao ikakav avion:

- Upitali smo stanovnike i ribare u okolici i oni nisu imali nikakve informacije o olupini. Obavili smo inicijalnu istragu i nismo našli ništa. Čak i stanovnici koji cijeli život žive na otoku Sugbay ne znaju ništa o padu aviona - rekao je zapovjednik filipinske mornarice Giovanni Carlo, piše nst.com.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Žena koja je tvrdila da je pronašla olupinu opisala je i kako je u olupini vidjela i kostura koji je i dalje sjedio u pilotskom sjedištu zavezan pojasnom i sa slušalicama na glavi.

Još uvijek nije jasno zašto je nećak "otkriće" odlučio prijaviti malezijskoj policiji umjesto da je kontaktirao lokalne vlasti na Filipinima. 

Informacija o olupini na filipinskom otoku zvučala je nevjerojatno i zbog drugih razloga. Prvi od njih je pronalazak zakrilca Boeinga kod otoka Reuniona u srpnju. S obzirom da je tada potvrđeno kako vrlo vjerojatno pripada nestalom Boeingu, zvučalo je nevjerojatno da se avion mogao srušiti kod Filipina, a zakrilce otploviti do 8000 kilometara udaljenog Reuniona.

Satelitsko praćenje na dan nestanka malezijskog Boeinga također nije pokazivalo da je zrakoplov letio prema jugu Filipina.

Boeing Malaysia Airlinesa nestao je na letu od Kuala Lumpura do Pekinga 8. ožujka 2014. godine. U njemu je bilo 239 putnika i članova posade. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina