Obavijesti

News

Komentari 317

Obama ponovno predsjednik: "Najbolje za SAD tek dolazi"

Obama ponovno predsjednik: "Najbolje za SAD tek dolazi"
39

Američki predsjednik Barack Obama osvojio je svoj drugi predsjednički mandat u SAD-u. Do posljednjeg trenutka utrka s Mittom Romneyjem bila je neizvjesna

VIDEO

>>> Tijek izbora u SAD-u možete vidjeti OVDJE

Barack Obama osvojio je svoj drugi mandat u utrci za predsjednika SAD-a. Dobio je 303 elektorska glasa te je pobijedio protukandidata, republikanca Mitta Romneyja, koji je osvojio 206 glasa. Obama ostaje još jedan mandat u Bijeloj kući zahvaljujući pobjedi u ključnoj saveznoj državi Ohio. 

Odmah nakon Obamine pobjede počelo je slavlje u njegovom rodnom gradu Chicagu, na Times Squareu u New Yorku te ispred Bijele kuće. Romneyjev stožer u Bostonu bio je potpuno tih, izvijestio je ABC

Barack Obama se biračima zahvalio putem svog profila na Twitteru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Skupa smo u ovome. Ovo je pravi način vođenja kampanje i to smo mi. Hvala vam svima na potpori, tu sam zbog vas - napisao je Obama. Osim u Ohiju, Obama je pobjedu odnio i u Iowi te Winsconsinu. Američki analitičari su istaknuli kako Romney ne bi pobijedio na izborima ni da je dobio veći broj glasova na Floridi, koja je također jedna od važnih faktora u predsjedničkim izborima u SAD-u. 

Hvala vam svima na potpori, tu sam zbog vas 

Fox news piše kako je Mitt Romney pobjedu odnio u saveznim državama Utah, Montana, Arizona, Missouri, Idaho, Texas, Louisiana, Kansas, North Dakota, South Dakota, Nebraska, Wyoming, Alabama, Mississippi, Oklahoma, Tennessee, Arkansas, West Virginia, South Carolina, Georgia, Indiana i Kentucky. Obama je pobijedio u saveznim državama Illinois, California, Hawaii, Washington, Minnesota, New Mexico, Maine, New York, Delaware, Connecticut, Maryland, Massachusetts, New Jersey, Rhode Island, Vermont, Ohio te Iowa.

Izborni rezultati su tijekom cijele noći na srijedu bili tijesni. Barack Obama i Mitt Romney izmjenjivali su se po broju glasova čitavo vrijeme, a do posljednjeg trenutka je situacija bila neizvjesna. Pobjeda za Obamu znači još četiri godine vlasti u SAD-u, dok za Romneyja znači zapravo kraj šestogodišnje predsjedničke kampanje. Na prošlim izborima nije se uspio kandidirati, ali se uspio kandidirati za izbore ove godine. Tijekom kampanje žestoko je isticao kako Obama nije ispunio svoja obećanja te se oslanjao na ekonomsku krizu.

Romney: Nadam se da će Obama imati sreće u drugom mandatu

Mitt Romney je nakon izbornih rezultata čestitao Baracku Obami na pobjedi. 

- Upravo sam nazvao Obamu da mu čestitam na pobjedi. Ovo je vrijeme velikih promjena u SAD-u i nadam se da će predsjednik imati sreće u svom drugom mandatu - rekao je Romney. Istaknuo je kako su ovi izbori uz njegovu suprugu Ann zapravo najbolja odluka koju je donio u životu.

Obami je na pobjedi čestitao i britanski premijer David Cameron. Istaknuo je kako se raduje nastavku suradnje s Obamom.

Obama: U Bijelu kuću se vraćam odlučniji nego ikada

Barack i Michelle Obama su se skupa s njihove dvije kćeri pojavili na pozornici u Chicagu, gdje je Barack održao svoj pobjednički govor.

- Znamo da najbolje za SAD tek dolazi. Želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovim izborima. Svi smo jedna velika američka obitelj te se uzdižemo i padamo zajedno - istaknuo je Barack Obama u svom govoru. Dodao je kako se telefonski čuo s Mittom Romneyjem te mu je čestitao na utrci na predsjedničkim izborima.

Znamo da najbolje za SAD tek dolazi. Želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovim izborima

- Želim zahvaliti i svom prijatelju i kolegi te najboljem potpredsjedniku kojeg neka država može imati, Joeu Bidenu. Bez njega ne bih bio ono što sam danas. Zahvaljujem se i najboljem timu koji je vodio moju predizbornu kampanju. Neki od vas uključili ste se kasnije, a neki su samnom od početka prve kampanje. Najbolji ste na svijetu - naglasio je Obama. Dodao je kako se u Bijelu kuću vraća odlučniji i s više inspiracije nego ikad.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 317
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...