Obavijesti

News

Komentari 99

Opkolili su ubojicu u srpskoj uniformi: On se odbija predati

Opkolili su ubojicu u srpskoj uniformi: On se odbija predati
4

Policija u Pennsylvaniji danima lovi Erica Freina koji je ubio pripadnika tamošnje policije Byrona Dicksona (38), a teško ranio njegovog kolegu Alexa Douglassa (31)

VIDEO

Američka policija opkolila je šumu gdje se, kako vjeruje, krije Eric Frein osumnjičen za nedavno ubojstvo jednog i ranjavanje drugog policajca u Pennsylvaniji. Pojedini američki mediji navode da se ubojica odbija predati.

ABC News javlja da se Frein sakrio u planinskoj oblasti Pocono, a policija je priopćila da je pronašla šator koji je Frein vjerojatno koristio kao sklonište.

'Ima "problem" s policijom, a ne civilima'

Za Freinom traga skoro 400 policajca i FBI, a stavljen je i na FBI-jevu listu 10 najtražanih osoba u zemlji. Guverner Pennsylvanije Tom Corbett ističe  da Frein ima "problem" s policijom, a ne civilima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kada je pucao na policajce, imao je priliku ubiti i nekoliko civila, ali je izabrao ne učiniti to - rekao je Corbett.

Vlasti su u subotu objavile da su pronašle dva kalašnjikova u šumi blizu baraka gdje je Frein ubio policajca Bryona Dicksona (38) i ranio njegovog kolegu Alexa Douglassa.

- Pritišćemo ga sa svih strana , siguran sam da će se uskoro predati. Psi tragači, ali i ljudi koji tragaju za ubojicom daju sigurne znakove da smo na dobrom tragu - rekao je Corbett.

VIDEO

Mjesecima se pripremao i detaljno planirao napad

U policiji kažu da se Frein vjerojatno mjesecima pripremao i detaljno planirao napad.

Freinov otac je rekao da je Eric odrastao uz oružje i bio član streljačkog kluba u srednjoj školi.

- Kad Eric puca, ne promašuje - rekao je.

Bio je član skupine koja je simulirala vojne sukobe

Frein je bio dio specijalne vojne skupine 'Istočni vuk' koja je simulirala vojne sukobe iz Drugog svjetskog rata i istočnoeuropskom vojskom. Često je pozirao u srpskim, odnosno četničkim uniformama . Ljubav prema srpskoj uniformi pokazao je i na fotografijama koje je postavio na svoj Facebook profil, a da voli i srpsku tradiciju dokazao je p oziranjem ispred Hrama Svetog Save u Beogradu.

Jeremiah Hornbaker, koji poznaje Freina iz filmske industrije, rekao je kako su Amerikanca često zapošljavali kao stručnjaka za oružje i vojna pitanja u filmovima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina