Obavijesti

News

Komentari 71

Orban će ipak pričekati izbore: Mađari neće zatvoriti granicu?

Orban će ipak pričekati  izbore: Mađari neće zatvoriti granicu?
4

Mađarski premijer navodno je odlučio pričekati sa zatvaranjem granice do 8. 11., kada se u Hrvatskoj održavaju izbori. Navodno će odlučiti kada vidi rezultate izbora

VIDEO

Hrvatska i dalje organizirano prevozi izbjeglice prema Mađarskoj. Do sada je u Hrvatsku ušlo više od 130.000 izbjeglica, a već danima se iščekuje hoće li Mađarska doista ostvariti svoje prijetnje te pokušati u potpunosti zatvoriti granicu prema Hrvatskoj. 

No, mađarski premijer Viktor Orban navodno je odlučio pričekati sa zatvaranjem granice do 8. studenog, kada se u Hrvatskoj održavaju parlamentarni izbori. Orban će navodno donijeti odluku kada vidi rezultate.

Ovu informaciju donosi najposjećeniji mađarski portal Origo, pozivajući se na izvore bliske Orbanovoj vladi, a prenosi RTL.

Reuters

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je bila u službenom posjetu Mađarskoj, a, kako piše RTL, čini se da se puno bolje sporazumjela s mađarskim premijerom Orbanom i predsjednikom Janosom Aderom nego što je to pošlo za rukom hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću.

Nakon sastanka s mađarskim premijerom, predsjednica je na novinarsko pitanje o tome je li od Orbana tražila da ne zatvara granice izrazila uvjerenje da Mađarska neće zatvoriti službene granice. 

Istaknula je i kako ona ne može od mađarskog premijera "tražiti da ne kontrolira zelene dijelove", ali je naglasila kako joj Viktor Orban nije rekao kad bi mogao zatvoriti granicu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1