Obavijesti

News

Komentari 0

Osumnjičena za terorizam: U BiH uhitili Srpkinju i supruga

Osumnjičena za terorizam: U BiH uhitili Srpkinju i supruga
1

Elmu Đusinac, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu uhitili u Kalesiji, zajedno s njezinim suprugom Enesom Mešićem, ali je on nedugo nakon uhićenja pušten

VIDEO

Državljanka Srbije uhićena je u srijedu u Bosni i Hercegovini zbog sumnje da je povezana s terorizmom, izvijestili su beogradski elektronički mediji.U Službi za poslove sa strancima potvrđeno je da su državljanku Srbije iz Kosovske Mitrovice, 21-godišnju Elmu Đusinac, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili u Kalesiji, zajedno s njezinim suprugom Enesom Mešićem, ali je on nedugo nakon uhićenja pušten na slobodu, navodi TV N1.

Nalog za uhićenje je, prema saznanjima N1, stigao izravno iz MUP-a Srbije, a Đusinac je prebačena u Službu za poslove sa strancima.

Prema neslužbenim saznanjima beogradskih medija, Đusinac je bila "kurir Islamske države (IS) čiji je glavni zadatak na području BiH bio prenošenje informacija o metama terorističkih napada", te vrbovanje drugih žena u redove IS-a.

"Ona se spominje i kao jedna od bližih suradnica Nusreta Imamovića, radikalnog vehabijskog vođe iz Gornje Maoče kod Brčkog, koji se trenutno nalazi na ratištu u Siriji", tvrde izvori „Blica“.

Uhićeni Enes Mešić je, prema navodima N1, od ranije poznat obavještajnim i sigurnosnim agencijama BiH nakon što je bio u skupini uhićenih 3. rujna 2014. godine u policijskoj akciji  "Damask", zajedno sa Huseinom Bosnićem, Avdulahom Hasanovićem, Eminom Hodžićem i Ademom Karamujom, a pušten je nakon tromjesečnog pritvora.

Iz te skupine Bosnić je početkom studenog prvostupanjskom presudom osuđen na sedam godina zatvora, zbog javnog poticanja na terorističke aktivnosti, vrbovanje radi terorističkih aktivnosti i organiziranje terorističke skupine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca