Obavijesti

News

Komentari 136

Susret s kardinalima: Papa se spotaknuo i umalo pao na pod

Susret s kardinalima: Papa se spotaknuo i umalo pao na pod
7

Nemojte nikada postati pesimistični i ogorčeni jer to đavao svaki dan stavlja pred nas. Nemojmo biti pesimisti i obeshrabljeni, kazao je papa Franjo I. kardinalima

VIDEO

Papa Franjo sastao se danas s kardinalima u Sala Clementini, a to mu je jedina službena obveza danas u rasporedu. Papu je pozdravio jedan od kardinala, a kada se ustao da mu zahvali, Papa je zamalo pao.

Naime, spotaknuo se i umalo pao na pod, no na kraju je ipak uspio održati ravnotežu. Papa se samo nasmijao, rukovao se s kardinalom i vratio se nazad sjesti. Na susretu s Papom bili su i kardinali stariji od 80 godina koji nisu sudjelovali na konklavi.

- Nemojte nikada postati pesimistični i ogorčeni jer to đavao svaki dan stavlja pred nas. Nemojmo biti pesimisti i obeshrabljeni - kazao je Papa kardinalima.

Osobno se zahvalio na ljubaznosti osoblju u hotelu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Franjo je prvog dana na dužnosti poglavara Katoličke crkve sam iz hotela u Vatikanu uzeo prtljagu, osobno se zahvalio na ljubaznosti svim zaposlenicima hotela te je na kraju sam platio i račun. 

U četvrtak je na prvoj misi u Sikstinskoj kapeli održao kratki govor na talijanskom, a ne na latinskom kako je to napravio njegov prethodnik Benedikt XVI.

Vozio se u busu umjesto u limuzini

Papa Franjo je u prvih 12 sati kao Papa uspio Katoličku crkvu oživjeti te je poslao jasnu poruku da je odlučio maknuti sve predrasude i "zamke" koje je Crkva dosad imala. Većina svjetskih medija istaknula je kako je Jorge Mario Bergoglio potpuna suprotnost Benediktu XVI., što je dobro za Katoličku crkvu. Objavljena je i fotografija Pape iz autobusa u kojem se vozio s kardinalima, nakon što je odbio limuzinu.

Godinama prije nego što je postao Papa, Jorge Mario Bergoglio je živio skromnim životom. Autobusom je odlazio na posao, molio je s bivšim prostitutkama te je ljubio noge ljudima oboljelima od AIDS-a. U srijedu se Papa gotovo posvađao s voditeljem liturgijskih slavlja, monsignorom Guidom Marinijem koji mu je predložio da preko bijele halje odjene crveni plašt od baršuna i zlatni križ, što je odbio.

Papa je spasio više siročadi nego Argentina

Novom Papi osobni ispovjednik je hrvatski franjevac Berislav Ostojić, misionar u Argentini, koji je rekao kako je siguran da će biti promjena u Crkvi, jer je Papa skroman čovjek. Dodao je kako Franjo I. dobro poznaje probleme Crkve te ima hrabrosti suočiti se s njima. 

- Blizak je svakome, osobito sirotinji. Mnogo radi, premda nikad nije isticao u javnosti da čini mnoga dobra djela pa mnogo toga niti ne izlazi na vidjelo jer to čini preko drugih, preko mnogih svećenika - rekao je Ostojić za Večernji list. Dodao je i kako je Papa pomagao siročadi u Argentini više nego država. Kaže i kako su njegove propovijedi jednostavne, ali istodobno misaono duboke.

Službeno ustoličenje u utorak

U subotu će Papa održati konferenciju za akreditirane novinare u Vatikanu, a u nedjelju će u podne vjernicima okupljenima na Trgu svetog Petra izgovoriti svoj prvi angelus.

Papa će službeno biti ustoličen u utorak 19. ožujka na misi koja će se održati u 9.30 sati u bazilici svetog Petra.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag