Obavijesti

News

Komentari 120

Iako Putin traži suradnju, vlak s tijelima "teroristi" blokiraju

Iako Putin traži suradnju, vlak s tijelima "teroristi" blokiraju
11

Vlak s tijelima žrtava s leta MH17 stoji u Torezu. Ukrajinske vlasti izvijestile su da ga 'teroristi' blokiraju. Vladimir Putin tražio je separatiste da omoguće sigurnost

VIDEO

U nedjelju su se pojavile informacije kako su pobunjenici stavili tijela u rashlađene vagone vlaka i transportirali ih na jug Ukrajine. 

Prvi vlak s tijelima žrtava leta MH17 blokirali su teroristi, izvijestila je ukrajinska vlada u ponedjeljak. Vlak stoji u gradu Torezu. Spasioci su pronašli 251 tijelo od ukupno 298 koliko je bilo u oborenom malezijskom avionu. Vlak stoji unatoč izjavi ruskog predsjednika Vladimira Putina kako 'moraju sve učiniti da osiguraju sigurnost promatračima i stručnjacima koji rade na mjestu nesreće. Drugi vlak u blizini je prvoga, a njihovo krajnje odredište nije poznato.

U međuvremenu, ukrajinska vojska pokušava upasti u Donjeck koji drže proruski separatisti. 

Australska ministrica vanjskih poslova Julie Bishop pozvala je separatiste da ne ucjenjuju ukrajinsku vlast s tijelima.

- Na tlu leže 298 tijela. Njihove obitelji, njihovi voljeni žele ih kući - rekla je.

Bild je objavio kako su pobunjenici ukupno pronašli 251 tijelo i traže još 47 žrtava.

Ruski pobunjenici kradu nakit i kartice od žrtava kobnog leta

Sky News bio je prisiljen ispričati se jučer navečer nakon što je njihov voditelj kopao po koferu žrtve kraj olupine malezijskog aviona u Ukrajini. U prijenosu uživo Colin Brazier pokazao je gledateljima, između ostalog, ključeve i četkicu za zube u otvorenom koferu.

- Vjerojatno ovo ne bih smio raditi - rekao je. Njegov postupak naišao je na bijes na društvenim mrežama. Oglasio se i BBC. 

- Sky!! Neka voditelj prestane kopati po osobnim stvarima žrtava leta MH17. Ne bi smio to raditi. Ne s*** Sherlock! Te stvari su svetinja za rođake - napisala je Shelagh Fogarty. Profesor medija Joe Watson nazvao je to 'stravičnim trenutkom za novinarstvo'. 

Glasnogovornik Sky Newsa iskreno se ispričao zbog nesmotrenog čina i naglasio kako je i sam voditelj bio svjestan da to ne treba raditi. Brazier je kasnije objasnio kako je hodao mjestom nesreće. Nailazio je na tijela. Mnoga su bila spaljena do neprepoznatljivosti. 

- Muškarci, žene, djeca, ne možeš znati - rekao je i dodao kako je sve to na njega stravično utjecalo.

Nekoliko svjedoka vidjelo je proruske pobunjenike kako kopaju po stvarima žrtava. Ukrajinci su poručili obiteljima žrtava da otkažu kreditne kartice i zatvore račune poginulih. Pobunjenici kradu i nakit s tijela, a šeću se mjestom nesreće kao da je turistička atrakcija.

Pobunjenici izvukli 251 tijelo s mjesta nesreće, traže ih još 47

Američki državni tajnik John Kerry tvrdi da imaju pouzdane dokaze o ruskoj umiješanosti u rušenje malezijskog aviona u Ukrajini. Pozvao je Rusiju da preuzme odgovornost za ponašanje pobunjenika. Dodao je i kako groteskno postupaju s mrtvima, piše BBC.

Kerry tvrdi kako je raketni sustav stigao iz Rusije. 

Mi imamo puno dokaza koji ukazuju na to da je Rusija umiješana, a to za sobom povlači mnoga ozbiljna pitanja, uključujući i činjenicu da je prije nekoliko tjedana 150 vozila konvoja iz Rusije išlo na istok Ukrajine s tenkovima, topništvom, raketnim bacačima, oklopnim transporterima koji su predani separatistima - rekao je Kerry. Kaže kako je na temelju satelitskih snimki utvrđeno odakle je projektil ispaljen i znaju njegovu putanju. Znaju i vrijeme kada je ispaljen, a povezao je sve s razgovorom separatista. 

- Pouzdano znamo da Ukrajinci tada nisu raspolagali takvim raketnim sustavom na tom području i u okolici pa oni nisu ni mogli srušiti zrakoplov. Dakle, trag vodi izravno prema separatistima - dodao je Kerry.

Na letu MH17 poginulo je svih 298 ljudi. Zapad je optužio Rusiju da je opskrbila pobunjenike raketama koje su navodno korištene u napadu. Iako se do materijalnih dokaza ne može, Amerikanci tvrde kako su snimke na kojima se pobunjenički vođe hvale kako su oborili avion, autentične.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21