Obavijesti

News

Komentari 48

Pripreme za najgore: Karte za let sredila je "iranska veza"

Pripreme za najgore: Karte za let sredila je "iranska veza"
12

oko 50 nautičkih milja jugoistočno od vijetnamske obale otkriveno je veliko polje ostataka kako plutaju na površini mora. Na mjesto su odmah poslani brodovi

VIDEO

Još se istražuju okolnosti nestanka Boeinga koji je prevozio 239 putnika iz Kuala Lumpura prema Pekingu. U potragu je uključeno 40 brodova i više od trideset zrakoplova, no konkretnih rezultata nema.

Kako javlja The Aviation Herald, oko 50 nautičkih milja jugoistočno od vijetnamske obale otkriveno je veliko polje ostataka kako plutaju na površini mora. Na mjesto su odmah poslani brodovi.

Kina postaje sve frustriranija malezijskom potragom za nestalim avionom. Poslala je deset vladinih izaslanika u Kuala Lumpur da pomognu u operaciji, objavio je New Straights Times. Također,  Kina je upotrijebila svoje svemirske satelite u potrazi za olupinom,izvijestila je državna agencija Xinhua.

Lažne putovnice je "sredila iranska veza"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Šef malezijskog civilnog zrakoplovstva Azharuddin Abdul Rahman održao je još jednu konferenciju za medije. Potvrdio je da se proširilo područje na kojem se vrši potraga i kako se operacija intenzivirala. Kazao je kako je potvrđeno da muškarci koji su putovali s ukradenim putovnicama nisu izgledali kao Azijati. Njihovu nacionalnost nije potvrdio.

Tajlandski putnički agent koji je rezervirao let za putnike s ukradenim putovnicama rekao je za Financial Times da su karte sređene posredstvom "iranskog kontakta" u ime klijenata koji su tražili jeftine avionske karte za Europu.

Identificiran jedan korisnik lažne putovnice

Tan Sri Khalid Abu Bakar, šef malezijske policije, kazao je u ponedjeljak kako je identificiran jedan korisnik ukradene putovnice. Abu Bakar kazao je kako ta osoba nije iz Malezije, no još ne može medijima otkriti iz koje države dolazi, javlja ABC.

Malezijske vlasti istražuju kako su se putnici s lažnim putovnicama mogli ukrcati na let iako ne vjeruju da imaju veze s nestankom. Muškarci su imali europske putovnice, talijansku i austrijsku. Preko Pekinga su putovali za Europu. Iako su prvo rekli da su imali 'azijske crte lica', to je kasnije demantirano. 

Na pitanje novinara da ugrubo opiše kako su muškarci izgledali, Rahman je rekao da su sličili na nogometaša Marija Balotellija, što je izazvalo smijeh na konferenciji za novinare.

Žuti objekt ne pripada nestalom avionu

Vijetnamci su poslali spasilačke helikoptere da istraže 'žuti objekt' koji pluta u moru, oko 140 kilometara od otoka Tho Chu. Nadali su se kako bi mogla biti riječ o gumenom čamcu za spašavanje s nestalog aviona Malaysia Airlinesa. Međutim, vlasti su kasnije potvrdile kako nema veze s nestalim Boeingom 777. Vijetnamski avion vidio je već objekt ranije u ponedjeljak, ali se nisu mogli približiti. 

Prošlo je više od 48 sati od nestanka

Prošlo je više od 48 sati od nestanka zrakoplova Boeinga B777-200 kompanije Malaysia Airlines, koji je prevozio 239 ljudi iz Kuala Lumpura u Peking. Službenici su obiteljima nestalih putnika kazali da se pripreme na najgore, piše BBC. Svih 12 članova posade su iz Malezije. Od 227 putnika bilo je 153 Kineza, a ostali su s Malezije. Dvoje je djece.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag