• Članak
  • Komentari 81
  • Share 14
  • Tweet

Sjeverna Koreja poručila: Sve naše snage su spremne za rat

J. Koreja i SAD imaju vježbe, a Sjeverna u ponedjeljak ukida primirje. Stručnjaci se slažu da, iako brojnija, vojska S. Koreje nema puno izgleda protiv južnokorejske

Nedjelja, 10. 3. 2013. u 19:00    Piše: Stjepan Mati
Sjeverna Koreja poručila: Sve naše snage su spremne za rat REUTERS Sjeverna Koreja tvrdi da je spremna za rat

Sve naše vojne snage, nuklearne, pomorske i zračne, spremne su za rat. Čekamo upute za napad, objavile su u subotu sjevernokorejske novine Rodong Sinmun. Iz Južne Koreje poručuju da će odgovoriti na svaki, pa i najmanji napad.

Korejci se, očito, više ne šale. Ni sjeverni ni južni. Kim Jong-un stalno prijeti, stručnjaci tvrde “u prazno”, no Južna Koreja kao da više nema strpljenja za svoje susjede. S 28.000 američkih vojnika Južna Koreja počet će sa zajedničkim vježbama, a neke situacije bit će čak i kompjutorski simulirane.

I dok se prijetnje nuklearnim napadom na SAD uglavnom dočekuju s podsmijehom, prijetnje Seulu iz Pjongjanga shvaćaju se ozbiljno. No stručnjaci se slažu da, iako je puno brojnija, sjevernokorejska vojska nema puno izgleda protiv južnokorejske.

- Ozbiljan rat jako puno košta. A tu Pjongjang nema šanse - rekao je šef južnokorejske obrane Shin In-kyun.

Iako je uvjeren u snagu svoje vojske, In-kyun najviše strahuje od iznenadnog i jakog napada na Seul, koji bi u kratkom vremenu izazvao kaos.

U dužem ratu Pjongjang ne bi imao šanse. Vojska je gladna i loše obučena, oprema zastarjela, a navodno nemaju ni goriva za borbene avione.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Svijet.

Tagovi: sjeverna koreja, prijetnje, nuklearni rat

Izdvojeni komentari 81 komentara Pogledaj sve komentare
10.03.2013., 20:05

hellbani: trebali bi mi njima poslat sdp&hdz , pa nek i oni propadnu :D

10.03.2013., 19:39

SAIBABA: nikada ne potcjenjuj protivnika pa makar on bio i korejanac .

10.03.2013., 19:17

josip5555: .ovakve ratoborne bih ja na nekakav otok negdje v pripi**ini, dobro ih nakrcao puškama i bombama pa nek se kolju među sobom. ..

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar