Obavijesti

News

Komentari 234

Smaknuli zatvorenike: Ovo je zadnje što su rekli prije smrti

Smaknuli zatvorenike: Ovo je zadnje što su rekli prije smrti
8

Tijekom ove godine u Teksasu smaknuto je devet zatvorenika, koji su uglavnom bili osuđeni za ubojstvo. Policija je sada objavila njihove posljednje izjave prije smrti

VIDEO

Američka savezna država Teksas u srijedu je smaknula devetog zatvorenika osuđenog na smrt ove godine. Clivea Fostera (48) smaknuli su u 6.43 sati po lokalnom vremenu u srijedu, a dosad su mu tri puta odgađali smaknuće. 

Muškarac je 2002. godine osuđen za ubojstvo, jer je svom cimeru Sheldonu Wardu pomogao da ubije ženu te njeno tijelo sakrije u šumi. Oboje su osudili na zatvorsku kaznu, a njegov cimer je u zatvoru i preminuo. 

'Ponovno ćemo se sresti u raju'

Prije nego što je umro, ostavio je pismo u kojem je naveo kako je sam ubio ženu te da Foster nije imao ništa s tim. Ipak, policijska istraga je dokazala kako su oboje ubili ženu. Na Fosterovom smaknuću je bila cijela njegova obitelj, piše ABC.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kad sklopim oči bit ću s Bogom. Bog je sve na svijetu, on je moj život, a večeras ću biti s njim - rekao je zatvorenik prije smrti. Okrenuo se prema svojoj obitelji te im je rekao kako će se ponovno sresti u raju. Teksaška policija je osim njegovih posljednjih riječi objavila i posljednje riječi ostalih osam zatvorenika koje su smaknuli ove godine.

'Bit ću ja dobro, ne brinite se'

Želim vam svima poručiti kako vas jako volim. Billy, volim te, English, Hart i Eloise također. Dwight, dobro se brini o Dwightu. Idem kući, idem kući. Bit ću ja dobro, ne brinite se. Sve vas volim. Neka bog blagoslovi, vas i ragbijašku ekipu Texas Rangersa, rekao je prije smrti Robert Wayne Harris (40), koji je 2002. godine optužen za masovno ubojstvo. Smaknuli su ga 20. rujna ove godine.

"Došao sam kao grešnik, a odlazim kao svetac"

Marvina Lee Wilsona (54) smaknuli su u kolovozu ove godine, a bio je optužen za ubojstvo Jerryja Roberta Williamsa (21) 1994. godine. Mladića je ubio nakon žestoke svađe.

- Bohannon, Peg i Kim, volim vas. Sine, pronađi pravi put u životu. Zagrli majku i poruči joj da je volim. Nadam se da shvaćate kako sam u zatvor došao kao grešnik, a odlazim kao svetac. Sve vas volim. Spreman sam - rekao je muškarac prije smaknuća.

'Majci želim poručiti da ne plače, svi umiru'

Yokamon L. Hearn (33) optužen je za ubojstvo muškarca (26) 1998. godine te za krađu njegovog novčanika. Smaknuli su ga u srpnju ove godine. Prije smrti rekao je kako voli svoju obitelj te im želi sve najbolje u životu. Beunka Adams (29) optužen je za pljačku i ubojstvo 2002. godine. Nakon što je ubio i opljačkao mladića (24) pokušao je silovati dvije djevojke.

- Prvo, želim svojoj majci poručiti da ne plače. Nema razloga za plakanje, svi umiru. Svi imaju svoje vrijeme. Jak sam ja i za mene nema problema. Volim svoju djecu, nećake, roditelje i rođake. Bili ste divni i sve vas volim - rekao je mladić prije smrti. Smaknuli su ga u travnju ove godine.

'Recite mom sinu da ga volim'

Jesse Joe Hernandez dobio je smrtnu kaznu u ožujku ove godine nakon što su ga osudili za ubojstvo bebe stare 11 mjeseci. Čuvao je dječaka i njegovu sestru te ih je u jednom trenutku napao. Dječaka je ubio, a curica je preživjela napad.

- Recite mom sinu da ga volim. Nastavit ću svoje putovanje s Bogom. Gospođice Mary hvala vam na svemu. Hvala i tebi Brad, mogu sve osjetiti, hvala ti - rekao je muškarac prije smaknuća.

'Nevin sam, nisam ubio svoju ženu!'

Keith Steven Thurmond osuđen je za ubojstvo njegove bivše supruge i njenog ljubavnika 2002. godine, a smaknuli su ga u ožujku ove godine. 

- Svima želim reći da sam nevin. Nisam ubio svoju ženu, Jack Leary ju je ubio. Bill, nemoj mi zamjeriti, ja ju nisam ubio, kunem se da nisam. Ajde završite više sa svim ovim - rekao je zatvorenik prije smrti.

'Žao mi je za sve, spreman sam otići'

George Rivas (41) pobjegao je iz zatvora, opljačkao je trgovinu te je nakon toga ubio policajca. Smaknuli su ga u veljači ove godine.

- Ispričavam se za sve što je bilo. Ne zbog toga što ću umrijeti, nego jer mislim da svi zaslužujete završetak priče. Zahvalan sam što sam imao ženu kao što je Cheri te djecu. Sve vas volim. Želim se za sve zahvaliti svojoj obitelji i prijateljima. Spreman sam otići - rekao je Rivas.

'Svi smo mi velika obitelj, božji ljudi'

Rodrigo Hernandez (38) prvi je teksaški zatvorenik kojeg su smaknuli ove godine. Osuđen je za otmicu, silovanje i ubojstvo žene (38).

- Želim svima poručiti da ih sve volim. Glave držite uzdignuto. Svi smo mi velika obitelj, božji ljudi. Spreman sam otići - rekao je muškarac prije smaknuća.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 234
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a