Obavijesti

News

Komentari 144

Huligani ponovno na ulicama, vikali: London je večeras naš!

Huligani ponovno na ulicama, vikali: London je večeras naš!
20

Mladić (26) koji je u ponedjeljak ranjen u nemirima u Croydonu je umro u bolnici, javlja BBC. U njega su pucali dok je bio u automobilu. Sukobilo je devetero ljudi

VIDEO

Britanska policija objavila je kako je do sada uhićeno 563 ljudi, a protiv 105 će podignuti optužnicu zbog nereda na ulicama Londona. Ozlijeđeno je 111 policajaca. Neredi su se nakon Londona i Birminghama proširili i na Bristol, Liverpool i Nottingham. Huligani su vikali: "Vi ste bogati, mi smo siromašni. Večeras je London naš!"

Prema pisanju britanskih medija, pištolj koji je Mark Duggan navodno koristio u pucnjavi s policijom uopće nije bio korišten. Njegova smrt je, podsjetimo, bila okidač za nerede u Londonu.

Bande koje već četiri dana pale i pljačkaju po engleskim gradovima napadaju i slučajne prolaznike i kradu im sve. Neke su čak natjerali da se skinu i predaju im svoju odjeću. Kamere su snimile golu ženu koja u Londonu razgovara s policajcem kao i mladića kojeg je razbojnik upravo natjerao da mu preda majicu i hlače.  

Na YouTubeu je objavljen i video na kojem ozlijeđeni mladić briše krv koja mu curi iz nosa. Za to vrijeme dva mlada pljačkaša su otvorili ruksak na njegovim leđima. Ukrali su nekoliko predmeta i pobjegli. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Preminuo mladić

Mladić (26) koji je u ponedjeljak ranjen u nemirima u Croydonu je umro u bolnici, javlja BBC. U njega su pucali dok je bio u automobilu. Policija je objavila kako je došao s grupom prijatelja te da su se sukobili s devetero ljudi. Sukob je prerastao u potjeru vozilima u kojoj je došlo do smrtonosne pucnjave.

Neredi se šire, sve više uhićenih

Neredi u Londonu trajali su i treću noć, a proširili su se i na Liverpool te Birmingham. Manji nemiri zabilježeni su i u Bristolu i Manchesteru. Britanski premijer zbog svega je odlučio prekinuti godišnji te će na sastanku okupiti krizni stožer vlade.

Cameron: To je čisto nasilje i moramo mu se suprotstaviti 

David Cameron, britanski premijer, se ranije vratio s godišnjeg odmora u Italiji te je u utorak vodio sjednicu kriznog stožera vlade. Odlučili su kako će na ulice Londona izaći još 10.000 policajca pa će ih ukupno biti 16.000. Cameron je rekao i kako je riječ o čistom nasilju kojem se moraju suprotstaviti. 

- Pravda će biti zadovoljena i ti će ljudi vidjeti posljedice svojih djela - rekao je Cameron, javlja MSNBC.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21