Obavijesti

News

Komentari 25

Tek neki srpski mediji pišu o godišnjici pada Vukovara

Tek neki srpski mediji pišu o godišnjici pada Vukovara
1

Organizacija Žene u crnom danas će od 15 do 16 sati u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, u crnini i tišini, obilježiti godišnjicu zločina počinjenih u Vukovaru

VIDEO

Tek nekoliko važnijih medija u Srbiji spomenulo je današnje obilježavanje 23. godišnjice pada Vukovara. Nešto opširniji je B92 koji prenosi agenciju Tanjug i navodi se danas obilježava godišnjica kada su "jedinice JNA 1991. ušle u grad i okončale tromjesečne borbe u kojima su poginule tisuće ljudi i gotovo cijeli grad razrušen".

- U Vukovaru je danas i državni vrh Hrvatske. Ali i ove godine Kolona sjećanja je podijeljena nakon što se skupina veterana izdvojila i samostalno krenula prema groblju, a na tom putu su u jednom trenutku zaustavili službenu kolonu u kojoj su hrvatski predsjednik, premijer i članovi Vlade - javlja B92 dodajući kako su obje kolone potom nastavile zajedno put prema Memorijalnom groblju.

- Mi predvodimo kolonu, samo su naši momci pogrešno razumjeli pa su krenuli malo prije prozivanja. Danas je u Vukovaru samo jedna kolona - prenosi B92 riječi Pere Perića, zamjenika zapovjednika 3. gardijske brigade. 

Ta je skupina došla do zgrade u kojoj je svojevremeno bio konzulat Srbije, pojašnjavaju mediji u Srbiji, gdje ih je čekala kolona Stožera za obranu hrvatskog Vukovara i veterani 5. gardijske brigade. U toj drugoj koloni je bio i vrh najutjecajnije oporbene Hrvatske demokratske zajednice, Tomislav Karamarko i kandidatkinja za predsjednika, ali pogrešno prenose, pa navode "te stranke Kolinda Grabar Kitarović".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Organizacija Žene u crnom danas će od 15 do 16 sati u Knez Mihailovoj ulici, ispred Ruskog cara, u Beogradu, u crnini i tišini, obilježiti godišnjicu zločina počinjenih u tom gradu, podsjećaju srpski mediji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović