Obavijesti

News

Komentari 141

Tko je Sam Bacile, autor filma koji je razbjesnio muslimane?

Tko je Sam Bacile, autor filma koji je razbjesnio muslimane?
3

Riječ je o niskobudžetnom amaterski snimljenom filmu koji je izazvao golemo ogorčenje i bijes muslimana u Jemenu, Egiptu i Libiji. Pale su i prve žrtve filma

VIDEO

Nakon što je na YouTubeu objavljen film o proroku Muhamedu, prosvjednici su napali američke ambasade u Jemenu, Egiptu i Libiji. U Libiji su napadači ubili američkog veleposlanika i izazvali bijes SAD-a koji je odmah u tu zemlju poslao ratne brodove, marince i bespilotne letjelice. 

Film koji je podigao toliko prašine se zove The Innocence of Muslims ili Muslim Innocence (Nevinost muslimana). Autor i producent filma je navodno Sam Bacile. Bacile je u intervjuu, koji je u utorak dao s nepoznate lokacije, rekao da je on Amerikanac porijeklom iz Izraela te da je od židovskih donatora prikupio pet milijuna dolara za snimanje. No kako piše Huffingtonpost nitko zapravo ne zna ništa o Samu Bacileu. 

- Nije prisutan na internetu, nije član niti jedne društvene mreže. Bacile tvrdi da je film snimljen prošle godine u Kaliforniji, no komisija koja izdaje dozvole za snimanja u toj saveznoj državi nije izdala nikakvu dozvolu osobi koja se zove Sam Bacile niti je dala odobrenje za projekt koji se zove Muslim Innocence ili The Innocence of Muslims. Također nema nikakvih podataka o glumcima - piše Huffingtonpost. Zbog toga su mediji počeli spekulirati kako je Sam Bacile zapravo pseudonim iza kojeg bi mogla stajati grupa povezana s egipatskim koptima. 

Glumci se javno ispričavaju i osjećaju se iskorišteno

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 - Čitava glumačka postava i sva filmska ekipa vrlo je uznemirena i osjećaju kako ih je producent filma iskoristio - napisali su u zajedničkoj izjavi za CNN glumci koji su sudjelovali u snimanju filma. 

Njih 80 javilo se danas priopćenjem CNN-u kako su bili teško obmanuti oko svrhe filma jer navodno uopće nisu znali da glavni lik predstavlja proroka Muhameda. Mislili su da glume u filmu kojem je glavni lik George i da se radi o povijesnoj arapskoj avanturi. 

Tko je sad taj Klein? 

No postoji još jedna teorija. U srijedu se AP-u naime javio i Steve Klein te im rekao da je on bio savjetnik Sama Bacilea. Dodao je da na snimanju filma radilo samo 15 ljudi. Klein je, kako piše Huffingtonpost, pripadnik kontroverzne grupe koja se sprema na rat protiv muslimana. Klein i njegovi istomišljenici vjeruju kako se u Kaliforniji nalazi nekoliko pripadnika ćelije muslimanske braće koji čekaju zapovijed da napadnu i poubijaju što više Amerikanaca.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a