Obavijesti

News

Komentari 270

Reporter se sasvim slomio prenoseći slike strave iz Gaze

Reporter se sasvim slomio prenoseći slike strave iz Gaze
9

U samo jednom napadu na predgrađe Gaze, poginulo je 60 Palestinaca. Reporter Al Jazeere počeo je plakati u prijenosu uživo. Nije se mogao pribrati pa je samo otišao

VIDEO

Vijeće UN-a pozvalo je na trenutačni prekid vatre u Pojasu Gaze nakon što su održali hitni sastanak o krizi. Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon nazvao je izraelsko bombardiranje predgrađe Gaze 'okrutnim činom', piše BBC

U nedjelju je poginulo 13 izraelskih vojnika i najmanje 100 Palestinaca. U samo jednom napadu na predgrađe, poginulo je 60 Palestinaca.

Reporter Al Jazeere Wael Dahdouh prenosio je uživo. Svjedočio je potresnim scenama mrtvih ljudi, među kojima je bilo djece, staraca, žena... U jednom trenutku samo se slomio. S obzirom da se nije mogao primiriti, otišao je iz kadra plačući.

'Izraelov čin je zločin protiv čovječnosti'

Državni tajnik SAD-a John Kerry razgovarat će o krizi u ponedjeljak s egipatskim vođama u Kairu. 

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas nazvao napade masakrom. Dodao je kako je situacija neizdrživa, a Izraelov čin je zločin protiv čovječnosti. 

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu zakleo se kako će nastaviti operacije 'koliko god je potrebno' unatoč tome što je tijekom vikenda poginulo ukupno 18 izraelskih vojnika. 

Dvojica poginulih bili su američki državljani. 

UN je izvijestio kako je od početka sukoba prije dva tjedna, iz Gaze pobjeglo gotovo 84.000 ljudi i broj svakodnevno raste.

Erdogan Izraelcima: Psujete Hitlera, a gori ste od njega!

Članice Vijeća sigurnosti UN-a na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici izrazile su duboku zabrinutost zbog sve većeg broja žrtava u sukobima u Gazi te pozvale na trenutačni prekid neprijateljstava.

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan usporedio je Hitlerov genocid nad Židovima s onim koji Izrael trenutno provodi u Gazi, javlja Bloomberg. 

- Oni psuju Hitlera ujutro i navečer, ali sada je njihov barbarizam nadmašio čak i Hitlera, izjavio je Erdogan. "Obraćam se izraelskoj vlasti, vi činite mnogo gore stvari prema Palestini od onih koje je Hitler činio vašim precima. Kako god je ono bio genocid, to što vi radite je još veći. Pa u čemu je razlika između retorike Hitlera i ovoga što govori mlada izraelska parlamentarka koja je kazala da treba pobiti sve palestinske majke i da je ubojstvo palestinske trudnice jednim metkom dvije glave".

Na ove je izjave reagirao izraelski premijer Benjamin Netanyahu koji je rekao da su ovim izjavama "oskvrnuli holokaust u kojem je umrlo 6 milijuna Židova".

Erdogan je naglasio da su ti koji kritiziraju njegove govore kukavice koje nemaju hrabrosti usprotiviti se Izraelu. Dodao je da je Turska naravno protiv Hitlerovog zla, da je protiv zla antisemitizma, te je poručio da je Turska također protiv terorističkih država poput Izraela koje sada idu stopama Hitlera. Američki predsjednik Barack Obama rekao je izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu da je ozbiljno zabrinut zbog sve većeg broja žrtava u sukobima Izraela i Palestinaca. Obama je drugi put u tri dana razgovarao telefonom s Netanyahuom. Rekao mu je da Izrael ima pravo na samoobranu i opetovao da Sjedinjene Države osuđuju Hamasove napade na Izrael.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 270
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu
UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske