Obavijesti

News

Komentari 14

Ubrizgavaju gorivo: Sjeverna Koreja spremna za lansiranje

Ubrizgavaju gorivo: Sjeverna Koreja spremna za lansiranje
3

Iako Sjeverna Koreja tvdi da u svemir lansiraju meteorološki satelit, regionalne sile su zabrinute zbog sumnji da se radi o nuklearnom pokusu. Korejcima to nije važno

VIDEO

U Sjevernoj Koreji sve je spremno za lansiranje rakete, a u srijedu je počelo ubrizgavanje goriva, javlja Reuters.

Točan datum lansiranja nije poznat, a raketa koja će prema navodima Sjeverne Koreje u svemir lansirati meteorološki satelit, može biti lansirana već u četvrtak.

Za testno lansiranje rakete koja može podnijeti teret od jedne tone i bez problema dosegnuti do SAD-a spremne su i susjedne zemlje. Zbog lansiranja su preusmjerile svoje zrakoplove, a neke su zaprijetile da će raketu, ukoliko se približi njihovom zračnom prostoru, srušiti.

Ako sve bude išlo po planu, raketa će, za koju zapadne zemlje sumnjaju da je prikriveni balistički projektil, proći kroz tri faze prije puštanja u orbitu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nama nije stalo do mišljenja izvana. Ovo lansiranje je presudno za razvoj naše ekonomije - rekao je Paek Chang-ho, šef satelitskog kontrolnog centra Sjeverne Koreje.

Lansiranjem satelita u svemir Sjeverna Koreja će prekršiti sankcije nametnute od UN-a prema kojima se Pyongyangu zabranjuje konstruiranje projektila koji može nositi nuklearnu bojevu glavu. 

U pokušaju da svijet uvjere da stvarno planiraju lansirati satelit, a ne testirati balistički projektil, Sjeverna Koreja pozvala je strane novinare u Centar za upravljanje i kontrolu satelita. 



Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu