Obavijesti

News

Komentari 65

Vojniku prijeti smrtna kazna, talibani će 'odsijecati glave'

Vojniku prijeti smrtna kazna, talibani će 'odsijecati glave'
5

Američki ministar obrane nije naveo razloge masakra u Afganistanu, ali je naglasio kako će vojniku vojska suditi po vojnom pravu te kako je smrtna kazna moguća

VIDEO

Afganistanski talibani zaprijetili su u utorak da će odsijecati glave američkim vojnicima u znak osvete za masakr nad 16 afganistanskih civila koji je počinio jedan američki vojnik u južnom Afganistanu, javlja Reuters. 

'Islamski emirat još jednom upozorava američke životinje da će se mudžahedini osvetiti i uz pomoć Alaha ubiti i odsjeći glave vašim sadističkim vojnicima ubojicama', stoji u izjavi talibanskog glasnogovornika Zabihulah Mudžahid. Američki vojnik koji je pobio civile, vjerojatno nakon živčanog sloma, nalazi se u pritvoru u američkoj bazi. 

Reuters prenosi kako je Leon Panetta, američki ministar obrane, potvrdio da postoji mogućnost da će se za osumnjičenog vojnika tražiti smrtna kazna, no kaže kako vojska istražuje mogućnost da mu se sudi u okvirima američkog pravosudnog sustava. 

Panetta: Krvavi pohod jednog vojnika ne smije omesti vojnu misiju

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U svom prvom javnom istupanju vezanom uz događaje u Kandaharu Panetta je poručio kako krvavi pohod jednog američkog vojnika ne bi trebao omesti vojnu misiju u Afganistanu, javlja AP, te kako pritisak političkih vođa u Kabulu i Washingtonu ne bi trebao utjecati na odvijanje akcije. 

Ministar obrane smatra kako se SAD svakodnevno suočava s izazovima koji u pitanje dovode američko vodstvo i predanost misiji. Panetta u svom javnom istupanju nije razjasnio što je bio poticaj krvavom pohodu američkog vojnika, ali je naglasio kako će vojska osumnjičeniku suditi po vojnom pravu te kako je smrtna kazna moguća.

Obama: Američka vojska se treba povući iz Afganistana, ali ne prije 2014.

Američki predsjednik Barack Obama, nakon telefonskog razgovora s afganistanskim predsjednikom koji je bijesan zbog masakra, rekao je da je taj nesretni događaj samo pojačao njegovu odlučnost da se američka vojska povuče iz Afganistana. 

Međutim, Obama upozorava kako ne smije doći do 'bezglavog bježanja' američkih snaga koje se bore u Afganistanu od 2001. godine i da njihovo konačno povlačenje koje je najavljeno za kraj 2014. godine treba odraditi na odgovoran način.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje