Obavijesti

News

Komentari 186

"Volim Breivika, želim da živimo u šumi i imamo djecu"

"Volim Breivika, želim da živimo u šumi i imamo djecu"
3

Norvežanin Anders Breivik (36) je osuđen na 21 godinu zatvora jer je 2011. godine ubio 77 ljudi. Madeleine (26) iz Švedske tvrdi da ga voli zbog onoga što on jest

VIDEO

Madeleine (26) iz Švedske tvrdi da je Anders Breivik (36) jedini muškarac u njezinom životu kojeg voli. Kaže i da će ga čekati koliko treba kako bi bili zajedno. Tvrdi da Breivik nije nasilan čovjek i da ga voli zbog onoga što on je, a ne onoga što je učinio, piše u četvrtak Daily Mail. Podsjetimo, Breivik je ubio 77 nevinih ljudi u krvavom napadu 2011. godine u Norveškoj.  

Šalje joj pisma iz zatvora

Madeleine tvrdi kako Breivik nije monstrum te kako joj iz zatvora šalje pisma u kojima joj piše da je lijepa. Madeleine mu je naime poslala preko 250 pisama. Ona je od njega dobila dva pisma no tvrdi da joj je Breivik pisao puno puta, ali da su vlasti u zatvoru zaplijenila ta pisma. Prvo Breivikovo pismo je dobila u listopadu 2013. godine. Madeleine tvrdi da je Breiviku prvo pismo poslala u veljači 2012. godine. Kaže da joj je pomogao da prevlada sramežljivost te da joj on daje snagu u borbi s tumorom. 

Upoznali se 2007. na internetu

Tvrdi da su se ona i Breivik upoznali 2007. godine na internetu.

- Činilo mi se da se ja sviđam njemu, a on se sviđao meni. Za nekoliko tjedana to je postalo nešto dublje. Razmijenili smo fotografije i 2009. smo se dogovorili da ćemo se naći u Karlstadu - rekla je Madeleine. No budući da je patila od kronične sramežljivosti i imala je vrlo nisko samopouzdanje, sastanak je otkazan.

- Mislila sam da mu se neću svidjeti - rekla je Madeleine. Breivik joj se javio u listopadu 2009. i tada joj je rekao kako nije dobro vrijeme da počnu vezu. 

- Rekao je da se ne može emocionalno vezati i da nije dobro vrijeme za to - kaže Madeleine. Pisala mu je, ali joj nije odgovorio. Sljedeći put kada je nešto čula o Breiviku bilo je to 2011. kada je izveo napade.

- Kada se pojavila informacija o bombi u Oslu svi smo mislili da je riječ o džihadistima. No kada sam vidjela da je riječ o Breiviku, šokirala sam se. To nije bio Breivik kojeg ja poznajem. Nikad mi se nije činio kao nasilna osoba. Podržao me kada sam se prijavila za svoj prvi posao. Uvijek me nasmijavao i ohrabrivao - kaže Madeleine. Ali kaže da ga jednako voli kao i prije osam godina. 

"Bio bi dobar otac"

- On je jedini muškarac kojeg sam voljela, a on je rekao i da voli mene. Čekat ću ga koliko je potrebno. Želim da ga puste iz zatvora i da živimo u kući u šumi i da imamo djecu. On bi bio dobar otac - kaže Madeleine koja se u međuvremenu razboljela. Dobila je tumor na mozgu pa ne može raditi te dobiva socijalnu pomoć od države. Ipak uspije svaki mjesec Breiviku poslati oko 207 kuna. 

Breivik je osuđen na 21 godinu zatvora odnosno maksimalnu kaznu koju za to zlodjelo može izreći norveški sud. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 186
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"