Obavijesti

Kolumne

Komentari 78

Vučić poslao poruku: Parada je uspjela jer sam ja tako htio

Vučić poslao poruku: Parada je uspjela jer sam ja tako htio
1

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je poslije simbolične, ali ne stvarne pobjede tolerancije poslao samo jednu poruku. Parada je uspjela jer sam "ja tako odlučio"

VIDEO

Parada je uspjela, odzvanja većinom srbijanskih medija. Neki od njih održavanje Povorke ponosa smatraju definitivnim dokazom kako Srbija postaje zemljom u kojoj se, kako tvrdi premijer Vučić, poštuje ustav i zakon. 

No, drugi smatraju kako je jedina "uspjela parada" bila ona u kojoj je pred kamerama i mikrofonima marširao sam Vučić. 

Sve bi možda i bilo idilično da se nije dogodio "mali incident" u kojem je okrvavljene glave pod udarcima pendreka niške policije stradao premijerov brat Andrej Vučić. Batinanje je snimljeno kamerom, no ni danas nije posve jasno što se zapravo dogodilo. U svojim prvim izjavama Vučić je rekao kako je "možda bilo nekog prekoračenje ovlasti", no kako ni njegov brat, ni njegova sigurnosna pratnja neće podnositi krivične prijave protiv policijskih batinaša. 

No, samo dan kasnije, u ponedjeljak, ministar Unutrašnjih poslova Nebojša Srefanović najavio je službenu istragu i kažnjavanje onih koji su pretukli premijerovog brata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bez obzira na to što je prvi puta poslije 2010. godine i tadašnjeg rata na beogradskim ulicama zbog pokušaja održavanja "Parade", povorka ipak prošla središtem grada, stvarnost je ipak daleko od idile.

Povorka je održana samo zato što je Vučić tako odlučio. I na ulice poslao gotovo desetak tisuća pripadnika policije. Vučić je tako poslije simbolične, ali ne stvarne pobjede tolerancije poslao samo jednu poruku. Parada je uspjela jer sam "ja tako odlučio". 

Vučić nije zaboravio naglasiti kako zna da je većina bila protiv povorke i gej populacije. Nije spriječio okupljanje onih koji su skandirali "ubij, ubij pedera". Nije politički osudio napad na televiziju B-92. Ni pravoslavne svećenike koji su tamjanom i dimom poslije povorke ponosa prošli ulicama da bi otjerali "bolest, zlo i smrt".

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang