Pašta fažol nikome nije bio mrzak, dapače. Kako nekad, tako i danas, kad je, nasreću, s kućnih ognjišta prodro u mnoge konobe i restorane otoka Visa
Toć od rajčice i žablji krakovi super su u kombinaciji s jeguljom, a kako jegulja ima puno masnoće, on tek u pečenju nad žeravom iz nje iscuri, pa je to opet jedna posebna senzacija
Umijeće pripreme neretvanskog brujeta od jegulja te umijeće gradnje i plovidbe tradicijskim barkama Kvarnera upisana su u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske
Ovo jelo nekad se pripremalo po sirotinjskim kućama, a danas je to delicija koju mnogi odlaze kušati u prekrasnu dolinu Neretve. Svako domaćinstvo priprema ga pomalo na svoj način
Viški fažol na brujet je tradicionalno jelo koje su krajem 19. stoljeća pomorci donijeli na Vis iz Portugala. Smatra se da je ovo jelo ogledalo bogatstva i raznolikosti dalmatinske kuhinje
Na Hvaru se ovo jelo zove gregada i spravlja se bez rajčica, a popara s kojom se diče Korčulani kuha se s njima. U brudet dolazi sitna i jeftinija riba, nikad ona skuplja...
Hobotnicu prije kuhanja treba zamrznuti, a prije samog kuhanja ju je potrebno istući batom i odmah narezati na komadiće. Donosimo recept za fini brudet kojim ćete oduševiti goste
Kuharski bootcamp odlazi u šest hrvatskih gradova. Spremamo šest tradicionalnih hrvatskih jela, a prvi od potpunih amatera je bila maturantica Lani iz Šibenika koja je spremala brudet od hobotnice...
U novoj sezoni Kuharskog bootcampa, show u kojem je jedino bitno ne znati kuhati, radimo šest tradicionalnih hrvatskih jela, a prva od šest kandidata bila je maturantica Lani...
Nema primorske zemlje koja nema barem jedno nacionalno jelo s hobotnicom. Slasni su krakovi od davnina mnogima među omiljenijim zalogajima
Ono što mi znamo kao brujet, Talijani zovu brodetto, Francuzi bouillabaisse, a Brazilci moqueca. Ono što je svima zajedničko je svježa riba kuhana u velikom loncu
Kako bi spasili od zaborava tradicionalna jela, dalmatinski chefovi brižno čuvaju recepture starih ribara i vrsnih domaćica te moderniziraju "težačke jelovnike"
Ljeto s Podravkom: Club sendviči gotovi su za svega 20 minuta i pravo rješenje za vruće dane, a Aromatični brudet Jadran unosi dašak Mediterana na vaš stol
Za uživanje u sitnoj plavoj ribi najvažniji je preduvjet da je svježa. Gotovo da nema načina na koji se tu, svima pristupačnu i jako zdravu ribu ne bi moglo pripremiti
Rižot je kralj jela iz jednog lonca, no riža se može dodati i u složence od mesa, povrća i gljiva. Za pripremu složenaca koristite što više različitih vrsta mesa i povrća
Podušene lignje jednostavne su za pripremu, a imaju jedinstven mediteranski okus, osim toga odlično se slažu i s povrćem. Otkrijte i čari fažola na juhu od brudeta
Prava palenta priprema se u bakrenom kotliću i neprestano miješa pola sata, no u žurbi može poslužiti i lako dostupna instant varijanta, a lako se uklapa u jela
Na Badnju večer uživajte u blagovanju zdrave i sočne večere poput morske ili riječne ribe te morskih delicija poput brudeta, rižota i složenaca
Brašno će zadržat sokove i dati hrskavost pečenoj ribi, podlijete li je vinom bit će slasnija dok će joj začini i povrće dati jedinstveni okus
Iskoristi svoj Oranž