Weekend Food Festival, jedan od najvažnijih gastronomskih festivala ove će godine u velikom dijelu biti posvećen lokalnoj gastronomiji. Očekuje se više tema koje se tiču lokalne kuhinje i tradicionalnih specijaliteta.
Dok traje sezona mandarina u dolini Neretve sprema se jedinstveni događaj kojim se odaje počast ovom sočnom i narančastom voću. U Agro Etno Parku Žabac, po prvi puta, očekuje vas Slast Fest.
U Puli je započeo prvi gastronomski Goat Expo, popratni street festival Pula Music Week-a, na kojem se nude razne delicije istarskog područja. U ponudi je mnoštvo autohtonih gastronomskih i enoloških proizvoda
Ugostitelji su motor razvoja hrvatskog turizma, što potvrđuje i činjenica da je hrvatska gastronomija svake godine sve bolje pozicionirana u svijetu, rekao je direktor HTZ-a
Na meniju su se našle i biodinamičke tikvice te jela bazirana na spoju suvremenih i tradicionalnih elemenata hrvatske kuhinje. Oni koji se testiraju, na poklon dobiju pivo
San Daniele pršut, legendarna talijanska namirnica, neupitno je jedan od najtraženijih proizvoda i onih koji se najviše kupuju, što se vidi i u podatcima o njegovu izvozu u 2020. godini
Olga Kurygina u Hrvatsku je s obitelji doselila prije 15 godina. Nakon trgovine Ruske Delicije, otvorila je i vrata malog restorana u kojem se pripremaju autentični ruski specijaliteti
Čedo Kovačević godinama je radio kao glavni kuhar u Nizozemskoj. Sada pod stare dane kuhanje mu je kao igra. Arancine i alge dehidrira te prah dodaje jelima. Sve će opisati u svojoj kuharici ‘Dalmacija, moja inspiracija’
Sve sireve, osim prešanih, Francuzi jedu s korom, a poslužuju ih nakon glavnog obroka. Sirevi su neodvojivi od regija iz kojih potječu, a najbolje se ljube s hranom i vinima iz tih krajeva, kaže profesor
Sve je počelo od one slavne (i sad već stare narodne) „lažeš k'o Instagram“, a onda se proširilo i puno šire od samog Instagrama, po svim sferama interneta...
Sladoled se može poslužiti u kornetu, a chef Marko Đurašević ga služi na biskvitu od šafrana. Isprepliću se slatkoća i slanost te blaga kiselost i okus ribe. Ovo je pravi umami, kaže naš novinar
Kao najbolja food blogerica, nova Gastro zvijezda Nasja Duplančić, poznatija kao autorica bloga 'Mama, ja sam gladan!', osvojila je godišnju zalihu Zvijezdinih proizvoda
U Dubrovniku iskazan velik interes za radionicu „Hrvatska 365 Gourmet“
Idiot sam što i ranije nisam došao u Hrvatsku, rekao je Anthony Bourdain, koji je 2012. posjetio i Hrvatsku. Kulinarski genij se osim u hranu zaljubio i u hrvatska vina
Gurmanski portal Hrvatska 365 Gourmet istražio je ponudu sirove hrane u domaćim restoranima u kojima ju možete probati u najizvrsnijem obliku
Zanimljive kulinarske okuse koji će vam dočarati navike i ukuse ljudi koji žive u kontinentalnim krajevima možete kušati isprobavajući poznata glavna jela, juhe pa i deserte
Kuhar i pobjednik britanskog 'Masterchefa' 2010., Dhruv Baker (40) na trsatskoj gradini je snimio prvu od dvadeset epizoda emisije 'Croatia’s Finest' ili 'Najbolje od Hrvatske' o našoj zemlji, hrani, kulturi i običajima
Malo ljudi svjesno je činjenice da kada jedu glasovite, skupe delikatese kamenice, zapravo jedu termički, ili na bilo koji drugi način, neobrađene životinje. Nisu jedini ...
Hrvatske je metropola posljednjih godina postala središte uličnih festivala hrane, a dobar zalogaj slavi se kroz nekoliko odlično posjećenih festivala hrane...
U kuhinji vlada pravilo: "Strpljen - spašen". Najčešće pogreške događaju se zbog nestrpljivosti. Pečeno meso treba odstajati prije rezanja, tava se mora ugrijati...
Iskoristi svoj Oranž