Gljive su nutritivno bogate namirnice koje će vas dugo zadržati sitima, potaknuti zdravlje crijeva i opskrbiti vas vitaminom D. Dodajte ih u bilo koje jelo i dat će mu sjajan okus - od rižota, juha, variva do bolonjeza
Ako sami berete gljive odrežite stapku pri zemlji da iznad tla ostane njen komadić. Oko njega će se razviti micelij za nove gljive. Priroda se jednostavno obnavlja, ako je do kraja ne iscrpite
Za ovaj recept će vam trebati krumpir, šampinjoni, ljubičasti luk, panceta, češnjak, majčina dušica, bijelo vino, sir gouda, sol i svježe mljeveni papar
Ne samo da gljive nude izvrstan okus, one su također i vrlo niskokalorične te sadrže široki spektar hranjivih tvari koje su dio zdrave i uravnotežene prehrane
Na blagdan je poslijepodne odlučio pobrati gljive pa je dobio iznenađenje
'Kuharica' Patterson od početka niječe krivnju. Tvrdi kako je i ona jela taj ručak te kako su ga kasnije jela i njezina djeca...
Razne su se alternative pojavile na sceni posljednjih godina, jer ekologija je sve glasnija i u svijetu mode. Uglavnom se većina projekata svodi na obnovljive izvore iz svijeta flore
Dragana Mladenovića ljubav je iz Niša dovela u Turopolje. Osim što vodi centar za osobni rast i razvoj, uzgaja vrt, bavi se i gljivarenjem te piše recepte za svoj blog
Većinu voća i povrća prije sušenja trebate obraditi blanširanjem ili uranjanjem. Blanširanje je kratko uranjanje hrane u kipuću vodu ili paru kako bi se zaustavilo kvarenje, a ujedno skraćuje vrijeme sušenja
Istraživanja su otkrila da kava od gljiva ima niz dobrobiti za svakodnevni život, naročito onaj koji je obilježen stresom - to su bolji san, smanjenje stresa i upala te jači imunološki sustav i pamćenje
Može ih se kupiti u raznim oblicima, od svježih do sušenih ili u prahu, a svakom jelu će dati posebnu aromu i omogućiti pripremu pravih delicija inspiriranih Azijom
Često se mogu čuti prijepori oko toga treba li gljive prije pripreme obroka prati ili ih je dovoljno prebrisati papirnatim ručnikom, ili očetkati četkicom. Evo što o tome kaže profesionalna kuharica
Od recepata za 'stir-fry‘ do onih za 'stroganoff‘, ukusna gljiva koja im je sastavni dio ujedno je ključna za zdravu kuhinju i može se uzgajati na zelenije načine
Kava s gljivama bitno je drugačija od obične kave jer 'diže' za samo nekoliko minuta te stvara ugodnu i stabilnu razbuđenost bez naglih padova u energiji ili potrebe da redate šalicu za šalicom, kaže Stipe Režić
Iz Hrvatskih šuma poručuju da za branje gljiva, kestena ili divljeg šipka treba dozvola te da se dnevno smije ubrati ili skupiti samo određena količina plodova
One su vrlo popularna vrsta namirnice jer imaju odličan okus i mogu se pripremati na mnogo načina. Sadrže posebne probiotike koji hrane zdrave bakterije u crijevima
Krakovi su joj jako lako lomljivi, nije otrovna, ali nije ni jestiva. Upravo zbog svog specifičnog mirisa odbojna je ljudima, iako je vizualno atraktivna i zanimljiva, kažu iz Gljivarskog društva “Kamilo Blagaić“
Policija sumnja da je žena (57) gljive kupila na tržnici kod prodavačice koju su uhitili prošli tjedan nakon što je nekoliko ljudi prijavilo trovanje gljivama. Nesretnoj ženi otkazali su bubrezi
Volite li hodati šumom, obratite pažnju na vrganje. Obično ih bude puno nakon što sunce zamijeni kišu. Osim vrganja, u ovim receptima možete koristiti i druge vrste, poput bukovača i šampinjona
Curica ga je iskopala ispod lišća i granja. Majka Gordana čudi se kako ga je otkrila
Iskoristi svoj Oranž