U Moslavini, u Vinariji Trdenić, kušali smo sjajna vina te wagyu i angus odreske od goveda uzgojenih u Lekeniku. Burger stoji 35 eura, a imaju i odreske od goveda black angus, po 50 eura za kilogram
Ovo nije prvi, a vjerojatno ni zadnji put da je netko ugledao Donalda Trumpa u komadu hrane. Nedavno se u Nizozemskoj njegovo lice ukazalo na palačinki, prije toga vidjeli su ga i u štruci kruha...
Izgled ovog odreska podsjeća na mramor, u ustima se topi kao putar, a njegova tekstura nešto je što se ne zaboravlja. Naravno, riječ je o izrazito cijenjenom wagyu steaku, a mi smo doznali po čemu je posebno njegovo podrijetlo i kako se priprema
Ako niste dobar poznavatelj, teško se snaći u trgovini među hladnjacima prepunima raznih komada mesa, pa su stoga stručnjaci otkrili svoje male trikove
Nogometaš Paris Saint Germaina odmara u Dubaiju, gdje je u čuvenom restoranu Nusr-Et probao najskuplji steak na svijetu. Za njega je potrebno izdvojiti između 500 i 900 eura
Teleći odresci Jamieja Olivera slast dobivaju zbog začina koje stavlja na njih nakon pečenja, a Gordon Ramsay otkrio je kako savršeno ispeći odreske tune
Kuhanje savršeno začinjenog i zapečenog odreska nije nužno teško, ali svejedno postoje razne zamke u koje kuhari amateri upadaju, uništavajući tako dobar komad mesa. Spriječite da se to dogodi i vama
Tajna dobro pripremljenog odreska leži u mjerenju unutarnje temperature, a sam odrezak mora biti pečen točno određeno vrijeme na obje strane. Provjerite i recept za fantastični umak za odrezak
Korisnica TikToka objavila je video u kojem je pokazala kako priprema odrezak za svog dečka. Sirovi komad mesa stavila je u toster, a kada je zaključila da je gotov, 'utopila' ga je u umaku
Sićušni odrezak sa presoljenim krumpirićima nezadovoljni gost Ramsayevog restorana u Londonu žestoko je kritizirao na TripAdvisoru tvrdeći da slavni chef svoje goste doživljava kao šalu
Hilary Henderson vlasnica je CUT-a u Berverly Hillsu, jednog od najbolji američkih steak barova koji ima Michelinovu zvjezdicu. Restoran je zbog pandemije zatvoren, pa Henderson steakove priprema doma
Brojne vrste hrane mogu se značajno 'popraviti' dodavanjem maslaca, počevši od tosta s kojim ćete započeti jutro, do pirjanog povrća kao prilog uz glavno jelo, evo ideje kako maslac možete najbolje iskoristiti
Bez obzira na to kako je spremate, tuna uvijek mora biti svježa. Za odrezak se biraju nasočniji, srednji dijelovi, a režu se na debljinu dva ženska prsta, kaže nam u šali chef Vladimir Šajnović
Kreatori ovog alternativnog odreska konzultirali su se s najboljim svjetskim mesnicama, top chefovima, prehrambenim tehnolozima i stručnjacima za okus
Unatoč želji da odrezak bude gotov što prije, oduprite se želji da ga odmah ispečete. Umjesto toga, ostavite ga da odstoji oko 15 minuta. Kada je gotov, neka se hladi pet minuta
Ovi odresci pripremljeni su u kontroliranim uvjetima prema složenoj metodi suhog dozrijevanja koje traje najmanje šest tjedana. Chef Marin Medak savjetuje kako i mi možemo pripremiti savršene odreske
Svinjski but je, tvrde poznati kuhari, najteže pripremiti na kvalitetan i ukusan način da se meso tijekom prerade ne bi presušilo. Stoga donose savjete kako ga pretvoriti u slasno pečenje
Friteze na vruć zrak izvrsne su za spravljanje povrća. Par kapi maslinova ulja povrće će lijepo zapeći, i bit će hrskavije. Većina povrća bit će gotova u samo 10 minuta
Koristite više soli nego što mislite da je potrebno. Utrljajte prvo malo maslinovog ulja u meso, a pospite zatim sol i nemojte je štedjeti. Također, koristite svježe mljeveni crni papar - a ne onaj u staklenki
MALE TAJNE Prije pečenja svinjsku kožu razrežite na male kvadratiće te posolite i pouljite. Prije nego što svinju staviti peći, kožu je potrebno prepeći na tavici
Iskoristi svoj Oranž