Sve ove savijače odlične su i kad se jedu tople, ali i hladne. Recimo, napravite ih za večeru pa ostatke drugi dan ponesite na posao ili zapakirajte djeci za školu
Savijača od jabuka tradicionalna je bečka štrudla. To je popularno pecivo u Austriji, Bavarskoj, Češkoj, Sjevernoj Italiji i u mnogim drugim zemljama Europe koje su nekad pripadale Austro-Ugarskom Carstvu
Divna i lagana savijača od sira i tikvica može biti idealna večera, a i mali obrok tijekom dana. Može se jesti topla, ali tijekom ljeta ukusnija je hladna
Ovo starinsko jelo nekada su domaćice servirale uz razne vrste variva - uz kelj, slatki kupus, slatku repu... Jelo se i uz špinat, ali i bilo koju vrstu pečenog mesa
Od sočnih i osvježavajućih breskvi ćete začas pripremiti izvrsne deserte. Treba pripaziti kod pripreme breskvi jer čim se izrežu njihovo meso počinje tamniti, a kožica kuhanjem postaje žilava
Iskoristite svježe višnje i trešnje za pripremu torti i kolača, a imate li viška, kratku sezonu možete im produljiti zamrzavanjem ili pripremom namaza.
Odvažite se i iskušajte još jedno tropsko voće - kaki jer ima predivan okus koji će se odlično spojiti s orasima, cimetom i grožđicama u mekanoj zimskoj savijači
Ove savijače možemo nazvati ručkom koji sami beremo, a jednostavne su i vrlo zdrave. Dakle, ubuduće s izleta u prirodu ili s posla više se dolazite praznih ruku
Savijaču poslužite uz hladan jogurt, a priprema zahtijeva tek desetak minuta. Pecite u pećnici, a "jačinu" savijače odredite začinima poput češnjaka, soli...
Novi broj magazina za uživanje donosi 16 recepata za ljetne pite od povrća i mesa, izradu domaćeg tijesta, deserte s višnjama i trešnjama, kao i brze popečke
Novi broj magazina za uživanje donosi 16 recepata za ljetne pite od povrća i mesa, deserte s višnjama i trešnjama te brze popečke. Sutra za samo 1,99 kn uz 24sata!
Ove godine Clarum je uz Vas i na Narodnom roštilju! Pozivamo Vas da nas posjetite kao jednog od sponzora događaja na našem štandu i kušate naše proizvode.
Lisnato možete puniti slatkim i slanim nadjevima, motati u kiflice, roščiće i kroasane. Obavezno zapamtite da posudu prije pečenja isprete hladnom vodom
Koprive se može pripremati kao špinat, a odlična je u krem-juhama od krumpira, pitama, kruhu i jelima od piletine. Bere se u proljeće, a najbolje je brati samo vrhove
Višnje, aroma vanilije, šećer i cimet stopljene su u bogato i slasno punjenje kojem malo tko može odoljeti. Recept je preuzet s www.crochef.com
Feštu „najveće savijače u gradu" prekinuo je snažan pljusak. Na Kalelargi je nastala histerija nakon koje su se mnogi razišli sa komadima savijače pod rukom
Hrskavu koricu dobit ćete ako premažete slanu pitu smjesom od kiselog vrhnja i jaja a slatke samo pospite šećerom u prahu
Omiljeno povrće ili meso uz dodatak sira u trenu se pretvara u brzo i slasno jelo, a za osobni pečat dodajte pršut, pikantnu slaninu ili omiljene začine
Iskoristi svoj Oranž