Pri samom vrhu svjetske ljestvice nalaze se talijanski sirevi, diljem svijeta poznati po izuzetnom okusu, teksturi i kvaliteti. Pogledajte koji je najbolji sir, jeste li ga isprobali?
Ovaj recept pronašli smo u knjizi 'Suvremena prehrana i kuhanje', koja datira iz 1964. godine. Recept za namaz od sira nalik onom kupovnom ne može biti jednostavniji
Ako vidite sir označen švicarskim koji nema rupe, to nije pravi švicarski sir i neće imati okus ili teksturu koju tražite, kaže znanstvenik kaže dr. Mark Johnson
Iako je sir delicija koju bi mnogi voljeli zamrznuti i sačuvati za poslije, taj postupak prije svega ovisi o vrsti sira, načinu na koji ga pripremate za zamrzavanje i što planirate učiniti s njim poslije
Složili su mekše sireve na tvrđe i stavili kalup za kekse oko cijelog tog brda, kako se sirevi ne bi prelijevali preko rubova tijesta dok se pizza pekla
Vlasnik mini mljekare iz Desinića, Mladen Šurbek, prije 22 godine započeo je obiteljsku tvrtku koja danas ima više od 200 zaposlenih te na dnevnoj bazi prerađuje oko 22.000 litara mlijeka
Ostane li vam kuhane ili pečene piletine od ručka, za večeru možete pripremiti vrlo ukusne rolice od šunke, za što će vam trebati najviše pola sata vremena, a okusom će oduševiti ukućane
Ribane tikvice neutralnog su okusa i daju sočnost pečenom biskvitu, a u kombinaciji sa ukusnim začinima i sjeckanim orasima glazura s kremom od sira i limuna zaokružuje okuse u pravu ljetnu deliciju
Grana Padano je tvrdi sir u stilu parmezana. Chiapparinijevo skladište sadržavalo je oko 25.000 kolutova sira, od kojih je svaki težio oko 40 kilograma, a bili su naslagani na policama visine oko 10 metara
'Kada se sir iz hladnjaka ostavi 30 minuta na sobnoj temperaturi, omekšavanjem mliječne masti njegovi prirodni okusi i arome dolaze do punog izražaja, stvarajući izniman gastronomski doživljaj'
Udruga je željela osigurati zaštićeni status za svoj sir u EU tako da samo švicarski ementaler može koristiti taj naziv.
Za ovaj recept bit će vam potrebne krušne mrvice, parmezan, cheddar, jaje i začini. Priprema popečaka za dvoje trajat će okvirno 45 minuta, no za ovo slasno jelo vrijedi se potruditi
Ribež za sir vrlo je praktičan alat u kuhinji, a većina ljudi drži ga iznad posude u koju riba ili riba direktno iznad jela. Žena je u viralnom videu otkrila kako se ribež zbilja koristi
Knedle od sira sviđaju se i onim najizbirljivijim, a posebno će u njima uživati najmlađi. Jednostavne su za napraviti iako priprema traje malo duže traje jer moraju odstajati u hladnjaku minimalno pola sata
Mnogi ponavljaju kako je doručak najvažniji obrok u danu koji će vam pružiti nutrijente i energiju kako biste uspješno prebrodili još jedan dan. Zato valja znati što jesti da povećate svoj potencijal
Povlači se zbog mogućnosti kontaminacije bakterijom iz roda Listeria monocytogenes
Ako trebate brzi i ukusan doručak ili ideju za lagani ručak na poslu, dobar izbor su klasičan tost ili zapečeni sendvič, a alternativa tome mogu biti i jaja u tostu koji su gotovi za manje od 15 minuta
Postoji jako puno vrsta sireva, a među najpoznatijima su mozzarella, feta, gorgonzola, emmentaler, cheddar, gauda i mnogi drugi. Ovaj dan se najviše slavi u Americi
Nakon pakiranja u vrećice za zamrzavanje obavezno istisnite zrak da se hrana ne bi isušila ili izgubila okus i aromu, a naznačite i datum zamrzavanja
Kod bilo kojeg obroka bitno je da su sastojci dostupni i da je priprema brza i lagana. Ovaj recept ima sve te uvjete, a uz to je i ukusan. Čak i ako ne kuhate svaki dan, s ovim receptom nećete pogriješiti
Iskoristi svoj Oranž