Obavijesti

Tech

Komentari 30

Američki 'superauto': Fisker predstavio agresivni Force 1

Američki 'superauto': Fisker  predstavio agresivni Force 1
7

VLF Automotive Force 1 je automobil kojeg je dizajnirao Henrik Fisker. Ima V10 motor sa 745 'konja' i do 'stotke' ubrza za 3 sekunde. Stoji 268.000 dolara

VIDEO

Dizajner Henrik Fisker otkrio je u Detroitu svoj novi 'superauto' usprkos prijetnjama Aston Martina. Naime, iz britanske kompanije su poslali pismo u kojem se traži da VFL Automotive Force 1 ne bude predstavljen (ili da doradi dizajn) jer je u skicama previše podsjećao na njihov DB10 kojeg u filmu Spectre vozi James Bond. Fisker je uzvratio tužbom navodeći da ih se pokušava zastrašiti te traži 100 milijuna dolara, piše USA Today.

REUTERS/PIXSELL

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, nakon predstavljanja je očito da nema šanse da će netko zamijeniti ova dva automobila. Na stražnjem kraju ovog auta, koji se temelji na ovjesu i pogonskom sustavu Dodgea Vipera,  ima elemenata koji mogu podsjetiti na DB10, no razlike između dva automobila su ogromne.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Specijaliteti' automobilske industrije

Pokretanje videa...

24sata Video 00:40

Dok DB10 odiše elegancijom i skladnim linijama, ovdje je svaki detalj naglašen i cijeli auto izgleda kao da se hvali onime što može. I sam Fisker je rekao da je u srži američkih automobila uvijek pokazati što imaju, dok je kod europskih stvar više u tome što se krije ispod poklopca.

REUTERS/PIXSELL

A ispod poklopca Fiskerova automobila je ogroman 8.4-litreni V10 motor sa 745 konjskih snaga koji do 'stotke' ubrzava za 3 sekunde, a maksimalna brzina bi mu trebala biti 350 km/h. Automobil će dolaziti na 21-inčnim Pirelli gumama, a u unutrašnjosti će biti opremljen Wi-Fi mrežom i držačem za šampanjac.

Fiskerova zvjerka stajat će pak 268.000 dolara i prodavat će se globalno iako će najvjerojatnije većina kupaca biti iz SAD-a, piše Bloomberg. Ove godine očekuju da će proizvesti stotinjak automobila, a proizvodnja kreće u travnju.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh
NUDE INOVATIVNA AI RJEŠENJA

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh

Honor je u Magic 6 Pro ubacio svoje najjače adute i napravio telefon odličnog dizajna koji ima impresivnu bateriju

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica
VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu