Obavijesti

Tech

Cineplexx proglašen najboljim kino prikazivačem u Europi

Cineplexx proglašen najboljim kino prikazivačem u Europi
2

Međunarodno udruženje kina UNIC proglasilo je Cineplexx najboljim kino prikazivačem u Europi. Nagrada „Kino prikazivač godine“ uručena je Christianu Langhammeru na CineEurope konvenciji u Barceloni

Međunarodno udruženje kina UNIC proglasilo je Cineplexx najboljim kino prikazivačem u Europi. Nagrada „Kino prikazivač godine“ uručena je Christianu Langhammeru, rukovodećem partneru tvrtke Cineplexx, na ovogodišnjoj CineEurope konvenciji u Barceloni, koja predstavlja najveći europski sajam u filmskoj industriji.

Nagrada „Kino prikazivač godine“ se jednom godišnje dodjeljuje prikazivaču koji je sa svojim rezultatima, novim projektima, rastom i pozicijom na tržištu doprinio pomicanju granica u ovoj industriji.

Veoma sam sretan zbog ove nagrade, koju želim podijeliti sa cijelim svojim timom i s našim zaposlenicima kojih ima više od 1.300  u ovom trenutku. Posebno se zahvaljujem poslovnom partneru Christofu Papouseku.“, izjavio je Christian Langhammer nakon dodjele. Christian je zajedno sa Christofom Papousekom 2009. godine osnovao tvrtku Cineplexx International, s kojom su postavili kamen temeljac za razvoj kina izvan Austrije. Cineplexx trenutno uspješno posluje u Hrvatskoj, Italiji i šest drugih zemalja jugoistočne Europe, od Slovenije do Grčke.

Andrew Sunshine, Co-Managing direktor CineEurope-a istaknuo je da je Cineplexx jedan od najmlađih i najuspješnijih kino prikazivača u Europi i da su za ovaj uspjeh bile presudne Langhammerove liderske sposobnosti i vještine.  Phil Clapp, predsjednik Međunarodnog udruženja kina UNIC izjavio je:„ Cineplexx je postao jedan od najdinamičnijih i najinovativnijih paneuropskih kino prikazivača. Neizmjerno cijenimo njihovu posvećenost u ponovnoj izgradnji i razvoju kulture odlaska u kina u jugoistočnoj Europi“.

Cineplexx je među prvima u potpunosti izvršio proces digitalizacije u svojim dvoranama i u stalnoj je potrazi da svojim posjetiteljima predstavi neke od najsuvremenijih tehnologija. Trenutno u Austriji Cineplexx prikazuje filmove u IMAX tehnologiji na čak pet lokacija, dok je prošle godine uspješno otvoren Dolby Cinema u Linzu, prvi na njemačkom govornom području. Na tržištu Hrvatske, zajedničkom suradnjom Cineplexxa i City Centera one, Cineplexx u 2015. godini bilježi porast broja posjetitelja od 30%. U prvom kvartalu 2016. godine zabilježen je porast od preko 40%, a trend rasta se nastavlja i u drugom kvartalu. 

Cineplexx je austrijska kino grupacija sa preko četiri desetljeća iskustva u ovoj branši. Danas Cineplexx mrežu čini 41 multipleks i 6 tradicionalnih kina u Austriji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Makedoniji, Albaniji, Grčkoj i Italiji, sa 296 kino dvorana. Sa oko 1.300 zaposlenih, Cineplexx kina godišnje posjeti više od 12 milijuna gledatelja.

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith