Obavijesti

Tech

Komentari 80

Gomila noviteta: Nikad bolji Golf oduševio nas na Mallorci

Gomila noviteta: Nikad bolji Golf oduševio nas na Mallorci
10

Razlike u vanjskom izgledu u odnosu na model prije redizajna su minimalne, ali ispod lima se krije prava eksplozija noviteta. Novi Golf u Hrvatskoj možemo očekivati već u veljači

VIDEO

Od Golfa kupci ne očekuju revoluciju, već evoluciju, a Nijemci svakim novim modelom to i pružaju. Velike razlike u dizajnu nisu nikada bile opcija, no zato se prava eksplozija noviteta krije pod limom. Tako je i s redizajniranom sedmicom koja je danas predstavljena u Wolfsburgu. 

Pokretanje videa...

00:41

Razlike u vanjskom izgledu u odnosu na model prije redizajna su minimalne – prednji i stražnji odbojnici, prednja maska te prednja i stražnja svjetla. Prednja svjetla po prvi se puta nude u potpunoj LED izvedbi, a i stražnja koriste tu tehnologiju i privlače poglede trikom s "klizećim" svjetlom, efektnim trikom već viđenim na modelima Audija. Auto donosi i nekoliko novih boja.

Mnogo veće su promjene u unutrašnjosti. Golf je dobio novu opremu, ali i neke vrlo impresivne funkcije. Od sada je u ponudi digitalna ploča s instrumentima, takozvani virtualni kokpit koji izgleda impresivno i nudi brojne funkcije, između ostaloga  i prikaz navigacije. Zaslon na središnjoj konzoli narastao je na čak 9,2 inča, a Golf je prvi auto u klasi čijim se funkcijama može upravljati pokretima ruke. Tako nešto do sada smo viđali samo u top modelima svjetske autoindustrije poput BMW-a 7-ice. 

Pokretanje videa...

00:21

U gužvi na cesti novi Golf može voziti potpuno autonomno pri brzinama do 60 km/h uz pomoć Traffic jam assist sustava, no zbog zakonskih ograničenja vozač mora držati ruke na volanu. Golf dobiva i dva potpuno nova benzinska motora. Četverocilindrični 1.5 TSI Evo motor razvija 150 KS, a njegova ekološka BlueMotion izvedba 130 KS. Izuzmemo li hibride ovo je prvi motor na svijetu koji se u potpunosti gasi kada se vozite bez gasa. Tako je Golf u realnom prometu čak jednu litru štedljiviji na 100 km. 

Automobil se vrlo ugodno vozi bez obzira vozite li agresivno ili opušteno te reagira vrhunski. Upravljač je vrlo precizan isto kao i mjenjač, a o savršenom DSG mjenjaču već svi znaju dovoljno.  

Obnovljen je i GTI koji postaje brži. Naime, osnovni GTI od sada ima 230 KS, a GTI Performance izvedba ima 245 KS. Kozmetičke promjene je prošao i hibridni GTE, a Volkswagen je predstavio i novu izvedbu električnog e-Golfa koja s jednim punjenjem može prevaliti 300 kilometara, što je gotovo 60% više nego do sada. Obnovljen je i karavanski Variant te dizelska sportska verzija GTD.

Pokretanje videa...

00:22

Novi Golf na hrvatsko tržite dolazi već ovog mjeseca, a cijene se za sada ne znaju, ali se ne bi trebale osjetno mijenjati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno