Obavijesti

Tech

Komentari 0

HT dobio još tri godine prava upravljanja Optima Telekomom

HT dobio još tri godine prava upravljanja Optima Telekomom
1

Iz HT-a očekuju da će zdravom konsolidacijom Optime nakon novog produljenja upravljanja tržište 2021. dobiti zdravu kompaniju s otplaćenim dugovima

VIDEO

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja u srijedu je Hrvatskom Telekomu produljila prava privremenog upravljanja za dodatne tri godine. Odnosno, HT mora do 10. srpnja 2021. godine prodati sve svoje dionice Optime. 

- Nakon toga će prestati sva upravljačka prava HT-a, ali očekujemo da će kompanija biti zdrava i s otplaćenim dugovima - rekao je Siniša Đuranović, stariji potpredsjednik HT-a. 

On je pojasnio kako HT ima izloženost prema H1 i Optimi od oko 200 milijuna kuna i da je prvi cilj njihove kompanije bio zaštiti potraživanja koja iznose oko 20 posto njihove godišnje dobiti. Žele zaštititi i potraživanja svih drugih vjerovnika Optime i H1 Telekoma. U slučaju H1 su vrlo značajna državna poduzeća, poput HPB-a i drugih, a prema njima je dug oko 140 milijuna kuna, dodao je Đuranović. 

Kao drugi cilj navodi i zaštitu telekom tržišta za koje osjećaju odgovornost, a Đuranović naglašava kako bi urušavanjem da subjekta na jednom tržištu nastale negativne posljedice na cijelo tržište.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Urušavanjem H1 i Optime patilo bi cijelo tržište, kreditori i dobavljači bi povećali rizik. Naša odgovornost bila je spriječiti situaciju urušavanja i zato smo ušli u transakciju. Mi jesmo za konsolidaciju, ali zdravu - naglasio je Đuranović. 

Osim odluke kojom je produljeno privremeno upravljanje, AZTN je odobrio koncentraciju koja nastaje pripajanjem H1 Telekoma Optimi.

- Nakon niza uspjeha i stabilizacije vlastitog poslovanja pod upravljanjem HT-a u protekle tri godine, pripajanje H1 je prilika za dugoročno povećanje vrijednosti kompanije - rekao je Zoran Kežman, predsjednik Uprave Optima Telekoma. Dodao je kako će odlukom o odobrenju pripajanja H1 Telekoma Optimi doći do povećanja prihoda društva, poslovne efikasnosti, ali i ostvarivanja ušteda kroz niz sinergija na radu dva društava. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle