Obavijesti

Tech

Komentari 6

HT pokazao kako će izgledati kad SIM kartice odu u zaborav

HT pokazao kako će izgledati kad SIM kartice odu u zaborav
3

eSIM će se pojaviti u novoj generaciji telefona, ali i raznih povezanih uređaja pa tako nećemo morati za svaki uzimati novi broj i pretplatu, već ćemo našu pretplatu koristiti na više povezanih uređaja.

VIDEO

Zamjena SIM kartica i razni adapteri te dodatne tarife samo zbog toga što želiš koristiti internet i na tabletu ili satu, uskoro će postati stvar prošlosti zahvaljujući dolasku eSIM-a. 

Hrvatski Telekom najavio je još ranije dolazak ovog novog stndarda, a oni će biti prvi u Deutsche Telekomu te među prvima u Europi koji ovo rješenje nude na tržištu. Kod nas će početkom lipnja prvi eSIM uređaj u ponudi biti Huaweijev novi pametni sat. Za razliku od klasičnih čipova na SIM kartici, kod eSIM-a taj čip se nalazi unutar uređaja na koje se bežično preuzimaju korisnički profili.

Na ovogodišnjoj WinDays konferenciji mogli smo se uvjeriti u to koliko će biti genijalno u bliskoj budućnosti kad će puno više uređaja imati podršku za te virtualne eSIM kartice, a mi nećemo morati razmišljati o fizičkim čipovima. HT je tako demonstrirao aktivaciju eSIM-a na tabletu i Huaweijevu satu uz pomoć QR koda koji će dobiti korisnici. Nakon njegova očitanja, na uređaju će se postaviti profil za eSIM i za par trenutaka spremni ste za rad. 

Naime, eSIM će se pojaviti u novoj generaciji telefona, ali i raznih povezanih uređaja pa tako nećemo morati za svaki uzimati novi broj i pretplatu, već ćemo našu pretplatu koristiti na više povezanih eSIM uređaja. Trenutno će biti moguće vezati jednu eSIM karticu uz jedan uređaj, ali u planu je i povezivanje do šest uređaja unutar iste tarife. 

Što se tiče dodatnih prednosti eSIM-a, ovakvi uređaji će biti praktičniji jer neće morati imati utore za SIM, a nema ni čupanja kartica i raznih manevara da bi izvukli SIM karticu iz telefona. Isto tako, ako ćemo prodavati svoj eSIM uređaj, kod resetiranja postavki moći ćemo jednostavno obrisati i eSIM karticu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu