Obavijesti

Tech

Komentari 17

HTC otkrio nove telefone koji vas slušaju i žele brinuti za vas

HTC otkrio nove telefone koji vas slušaju i žele brinuti za vas
9

U Ultra i U Play dva su nova HTC-ova telefona koja je tajvanski proizvođač otkrio u četvrtak. Oklopljeni u stakleni okvir dolaze sa digitalnim asistentom koji je tu onda kad ga trebate

VIDEO

HTC je odlučio preskočiti CES i u četvrtak su predstavili dva atraktivna telefona iz nove U serije kojima su snažno zagrabili u 2017. godinu. Slovom U i sloganom 'za vas' proteklih su tjedana najavljivali novu seriju i upravo je to jedan od glavnih aduta HTC telefona. Ta snažna personalizacija i individualnost ovdje dolazi još više do izražaja.

Na prezentaciji smo tako vidjeli U Ultra i U Play telefone koji dolaze s audio sustavom koji skenira vaše uho kako bi prilagodili zvučnu sliku vama. Oba telefona imaju glasovne asistente kao proširenje Googleovih usluga. HTC je svoju novu opciju u telefonima nazvao Sense Companion, a to je digitalni asistent koji stalno uči od vas i dolazi s opcijom prepoznavanja glasa kako bi mogao odreagirati na vaše upite. HTC kaže da je dizajniran tako da se razvija i tijekom vremena sve bolje prepoznaje vaše navike. Taj Sense Companion bi tako trebao vidjeti iz vaših kalendara da imate sastanak u gradu, ali i znati da će padati kiša pa će vam reći da ponesete kišobran. Isto tako će vas podsjetiti da napunite telefon, preporučiti vam restoran...

Što se samih uređaja tiče, U Ultra je trenutni top model koji se izdvaja dodatnim ekranom iznad njegovog 5,7-inčnog ekrana. Taj mali ekran, kakav smo već vidjeli kod LG V10 i V20, bi trebao prikazivati obavijesti koje vam nudi Sense Companion, ali i druge notifikacije, olakšati pristup najdražim kontaktima.
Rezolucija glavnog ekrana je 2560x1440, dok manji ekran od 2 inča dolazi s rezolucijom od 160x1440 piksela. HTC navodi kako Ultra dolazi sa 3D staklom koje je zakrivljeno prema svim rubovima, a kao posebni model imat će i Ultru sa safirnim staklom (samo 128 GB).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ultra će se moći dobiti sa 4 GB RAM-a i 64 ili 128 GB memorije (proširivo do 2TB), a pogoni ga Snapdragon 821. 
HTC je ovdje ugradio UltraPixel 2 kameru od 12 megapiksela s 1.55μm pikselima te f/1.8 otvorom blende. Sama kamera ima i laserski autofokus te optičku stabilizaciju slike. Što se prednje kamere tiče, radi se o 16mpx UltraPixel kameri. 
Kapacitet baterije Ultre je 3000 mAh. 

HTC U Ultra kod nas se može očekivati u drugoj polovici ožujka, a cijena još nije poznata. No, u SAD-u se navodi kako Ultra stoji 750 dolara, što može poslužiti kao orijentir.

U Play pak donosi većinu značajki Ultre, ali u nešto slabijem pakiranju. Telefon dolazi s 5,2-inčnim Full HD ekranom, a pogoni ga MediaTekov P10 procesor s osam jezgri. Kod nas će U Play biti dostupan samo u varijanti sa 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije (proširivo do 2 TB). 

Stražnja kamera dolazi sa nešto slabijim mogućnostima, ali tu je i dalje 16 mpx senzor, optička stabilizacija te f/2.0 otvor blende. Za razliku od 4K snimanja na Ultri, ova snima u FullHD. Prednja kamera dolazi sa 16 mpx UltraPixel senzorom te f/2.0 otvorom blende i FullHD snimanjem. Kapacitet baterije je 2500 mAh s kojom bi trebali imati oko 15,2 sati razgovora, dok na Ultri HTC navodi čak 26 sati razgovora. 

Kao što smo vidjeli na HTC-ovu Boltu i iPhoneu, oba uređaja ostala su bez standardnog ulaza za slušalice, a imamo USB-C konektor.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4
TROJAC NA TESTU

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4

GT4 dolazi u tri različita izdanja, ali s impresivnom baterijom koja radi do 14 dana s jednim punjenjem. Metalna kućišta s različitom obradom i bojama te remenjem, svakom satu daju i drugačiji fokus, no nedostaje i dalje velik broj aplikacija

U Hrvatskoj više od dva i pol milijuna registriranih vozila
NOVA STATISTIKA

U Hrvatskoj više od dva i pol milijuna registriranih vozila

Broj prvi put registriranih cestovnih vozila iznosio je 190.063, uz rast od 28,6 posto u odnosu na 2022. godinu.
Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'
ISTRAŽIVANJE CRVENOG PLANETA

Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'

Dosad je Ingenuity ukupno prešao oko 17 kilometara i letio na visini od 24 metra. Na Mars je stigao u veljači 2021. na roveru Perseverance