Obavijesti

Tech

Komentari 74

Internet se okomio na Apple zbog "hrabrosti" oko slušalica

Internet se okomio na Apple zbog "hrabrosti" oko slušalica
4

Appleov Phil Schiller rekao je kako je trebalo hrabrosti da se odluče na uklanjanje stereo ulaza za slušalice koji je uobičajen na milijunima uređaja, a reakcija interneta nije se dugo čekala

VIDEO

Svi su znali da će se Apple na najnovijem iPhoneu riješiti klasičnog ulaza za slušalice, zbog čega će milijuni kupaca vlastite slušalice i druge dodatke morati spajati preko Lightning adaptera (koji srećom neće naplaćivati dodatno). No, Appleovo objašnjenje zbog čega su se ipak odlučili na ovaj dizajnerski odmak od gotovo svakog uređaja na tržištu naljutio je mnoge. 

Appleov Phil Schiller rekao je tijekom prezentacije da se razlog zbog kojeg su se odlučili na uklanjanje klasičnog analognog ulaza svodi na - hrabrost.

- Hrabrost da krenemo dalje i učinimo nešto zbog čega će svima biti bolje - rekao je Schiller. Naravno, ovaj je komentar odmah izazvao bijes brojnih cinika i Apple 'hejtera'. No, Schiller je imao i još jedno objašnjenje koje za razliku od hrabrosti ima više smisla. Naime, prostor u svim novim telefonima je velik luksuz i iznimno je težak zadatak nagurati sve elemente i dodati neke nove i zadržati iste gabarite kućišta. Zbog toga je klasični analogni konektor izgubio bitku s modernim senzorima, a Appleu omogućio da se okrenu novim načinima spajanja uređaja. 

TechCrunch je napisao kako se ovdje ne radi o hrabrosti, već o sili. Apple je jednostavno iskoristio svoju moć da učine nešto što će im donijeti još više zarade, a Guardian navodi kako je ljepota slušalica bila u tome što si pomoću njih znao gdje ti je iPhone završio. Intercept navodi kako je teško probaviti korištenje riječi hrabrost u korporativnoj odluci da uklone ulaz za slušalice. Hrabrost bi bila primjerenija u opisu nekog tko je utrčao u zgradu zgradu u plamenu kako bi spasio ljude.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.


Uz Apple Plug i vaš stari iPhone može postati kao 'sedmica'

Na sav bijes korisnika oko malog broja stvarnih promjena na novom iPhoneu ili uklanjanja ulaza za slušalice u Appleu se vjerojatno neće previše obazirati. Telefon će u prodaju krenuti sljedeći tjedan i Appleu donijeti nove milijarde dolara prihoda. No to ne znači da će ljudi odustati od sprdanja na račun Applea i njihovog dizajnerskog izričaja. Tako se odmah jučer pojavio i Apple Plug. Odlična šaljiva stranica reklamira maleni aluminijski dodatak kojeg možete ubaciti u utor za slušalice i u trenu pretvoriti svoj stariji iPhone u novu sedmicu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota
Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije