Obavijesti

Tech

Komentari 18

Još brži i štedljiviji: Samsung otkrio procesor za Galaxy S8

Još brži i štedljiviji: Samsung otkrio procesor za Galaxy S8
1

Korejska kompanija u četvrtak je predstavila procesor koji omogućava do 27 posto bolju izvedbu uz 40 postotno smanjenje potrošnje energije u usporedbi s 14nm procesnom tehnologijom.

VIDEO

Samsung je u četvrtak predstavio svoj novi mobilni procesor Exynos 8895 serije 9, koji je krenuo u masovnu proizvodnju kako bi ga mogli ugrađivati i u sljedeći Galaxy S8. Korejska kompanija navodi da je ovo prvi čipset koji koristi prednosti najnaprednije, u industriji vodeće, 10-nanometarske (nm) FinFET procesne tehnologije s poboljšanom 3D strukturom tranzistora, koja omogućava do 27 posto bolju izvedbu uz 40 postotno smanjenje potrošnje energije u usporedbi s 14nm procesnom tehnologijom.

Ovo je i prvi procesor svoje vrste s ugrađenim gigabitnim LTE modemom, koji podržava agregaciju 5 nositelja, odnosno 5CA. Novi procesor omogućuje brz i stabilan protok podataka od max 1Gbps (Cat.16) u preuzimanju podataka sa 5CA i 150Mbps (Cat.13) prilikom učitavanja podataka sa 2CA.

Sastoji se od četiri Samsung CPU jezgre druge generacije za poboljšanu izvedbu i energetsku učinkovitost, te četiri Cortex-A53 jezgre. Uz Samsung Coherent Interconnect (SCI) tehnologiju, najnoviji procesor integrira heterogenu arhitekturu sustava koja omogućava brži odaziv za širok raspon aplikacija poput umjetne inteligencije i dubokog učenja.. 
 
Exynos 8895 također pruža neusporedivo iskustvo multimedije zahvaljujući snažnom GPU i multi-format kodeku (MFC), kao i potpuno nove razine 3D grafičke izvedbe koja umanjuje latenciju za 4K UHD VR i  gaming iskustva uz najnoviji  Mali-G71 GPU tvrtke ARM. 
 
Dodatno, svojim naprednim MFC-om, procesor podržava snimanje video zapisa i njihovu reprodukciju u maksimalnoj razlučivosti od 4K UHD na 120fps. On također dolazi s tehnologijom obrade video zapisa koja omogućava iskustvo više kvalitete poboljšavajući kvalitetu slike; primjerice, za aplikacije virtualne stvarnosti (VR), Exynos 8895 isporučuje realistično i uranjajuće VR video iskustvo uz 4K razlučivost. 
 
Exynos 8895 ima odvojenu procesnu jedinicu za poboljšana sigurnosna rješenja potrebna za mobilna plaćanja, koja koriste tehnologije prepoznavanja rožnice oka ili otiska prsta, kao i ugrađenu Vision Processing Unit (VPU), koja može prepoznati i analizirati predmete ili pokrete za napredno video praćenje, obradu panoramskih fotografija i machine vision tehnologiju.
 
– Pored činjenice da je izgrađen na najnaprednijoj 10nm FinFET procesnoj tehnologiji, novi Exynos 8895 serije 9 sadrži najnovije tehnologije tvrtke Samsung, uključujući modificirani CPU druge generacije, gigabitni LTE modem i još mnogo više – izjavio je Ben Hur, potpredsjednik marketinga odjela System LSI tvrtke Samsung Electronics, te dodao – uz vodeće tehnologije u industriji poput VPU-a, Exynos 8895  će nositi inovacije novih generacija pametnih telefona, uređaja za virtualnu stvarnost te automobilskih infotainment sustava. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje