Obavijesti

Tech

Komentari 25

Kupili ste Galaxy S8? Izvucite najviše od njega uz ove savjete

Kupili ste Galaxy S8? Izvucite najviše od njega uz ove savjete
8

Samsungova nova zvijezda u startu dolazi s odličnim softverom, no skriva niz značajki koje možete uključiti i poboljšati iskustvo korištenja

VIDEO

Samsungov Galaxy S8 prije nekoliko dana stigao je i u naše trgovine, a jedan od najboljih telefona zasigurno je i trenutno među najpopularnijim uređajima. Kako S8 donosi dosta atraktivnih noviteta, isprobali smo telefon i u nastavku vam donosimo neke savjete uz koje će vam njegovo korištenje postati još lakše i zabavnije. 

Jedan pogled i otključano

An employee demonstrates a Samsung Electronics

Galaxy S8 će vas kod postavljanja zatražiti da aktivirate neke od biometrijskih metoda otključavanja, a oni ih stvarno imaju gomilu. PIN je stvar prošlosti, a S8 nudi senzor otiska prsta te otključavanje preko senzora šarenice ili skenera lica.

Senzor otiska prsta radi brzo, ali nije baš na najsretnijem mjestu (pored kamere) i zbog toga morate često seljakati telefon po rukama samo da bi dohvatili senzor. No, tijekom nekoliko dana sa S8 postavio sam i druge prste u senzor, što je donekle olakšalo otključavanje. Samsung nudi i senzor šarenice te skener lica koji omogućuju još jednostavnije otključavanje i rade jako dobro bez neke posebne pažnje oko položaja ispred lica. Međutim, osobni dojam je kako skener lica radi mrvicu brže. U svakom slučaju, isprobajte razne metode i uključite ono što vam najviše odgovara. 

Senzoru otiska prsta u naprednim postavkama možete dodati i drugu funkciju, ako ga već ne želite koristiti za otključavanje telefona. Tako možete uključiti povlačenje za prikaz notifikacijskog taba, što će vam dati brži pristup obavijestima i brzim postavkama mreže. 

Stavite pravi raspored tipki


Galaxy S8 ne dolazi s klasičnom Home tipkom, već su navigacijske tipke virtualne i pojavljuju se na dnu ekrana. Osnovni raspored nudi prikaz nedavno-početno-nazad, no većina Androida i mnogima navika je raspored nazad-početno-nedavno. To možete aktivirati u postavkama ekrana pa pod izbornikom navigacijska traka

Rubne notifikacije


Osim što izgleda sjajno s ekranom koji se prelijeva preko rubova, ti rubovi mogu dobiti dodatnu atraktivnost. U postavkama ekrana imate i izbornik za rubni zaslon koji će vam omogućiti da uključite efekt kojim će rub ekrana zasvijetliti kod svake notifikacije. Ovo je automatski isključeno, no korisna opcija. 
Uz to, na rubnom panelu i ovdje možete postaviti prečace do omiljenih aplikacija i kontakata, a u njemu se krije i lakše baratanje snimanjem ekrana. 

Izrazite se temom

Samsungovo sučelje u najnovijovj verziji izgleda puno bolje nego prije i mnogi od nas neće se zamarati mijenjanjem njegova izgleda. No, u postavkama možete izabrati među brojnim temama. Naravno, Samsung bi htio da neke kupite, ali naći ćete dovoljno besplatnih tema kojima ćete moći izraziti svoj karakter.

Prilagodite uvijek aktivni ekran

Osim tema, personalizirati možete i uvijek aktivni ekran i to u istom dijelu telefona. Radi se o prikazu sata, datuma, stanja baterije i raznih notifikacija i kad je telefon zaključan. U postavkama možete skinuti razne teme koje će promijeniti prikaz informacija.

Taj uvijek aktivni ekran služi kako bi manje morali posezati za telefonom i uključivati ekran te na taj način štedite bateriju. No, ima onih koji ne žele ni da se tako troši baterija ili im se ova opcija jednostavno ne sviđa. U postavkama tako možete ovo jednostavno ugasiti i imati crni ekran kad je uređaj zaključan.

Uključite plutajući okidač

Veliki ekran Galaxyja S8 može u nekim situacijama otežati fotografiranje, a Samsung je u postavkama kamere dodao opciju plutajućeg okidača. Kad ga uključite na ekranu će se pojaviti dodatni okidač kojeg možete povlačiti bilo gdje preko ekrana kako bi vam uvijek bio dostupan. Najbolja opcija je na suprotnu stranu uređaja od osnovnog okidača.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama