Obavijesti

Tech

Komentari 4

Lakše malo: Ovo je 5 znakova da su vaši mailovi preagresivni

Lakše malo: Ovo je 5 znakova da su vaši mailovi preagresivni
1

Brojne sitnice koje mnogi od nas koriste u službenim mailovima na kraju se mogu shvatiti prilično agresivno, a ovih nekoliko savjeta pomoći će vam u službenim razgovorima

VIDEO

Skoro svaki dan nađemo se barem jednom u istoj situaciji. U šoku gledamo na poruku u inboxu i ne shvaćamo odakle tolika agresija. Otresiti odgovori na grupnu poruku, deranje u porukama ili potpuno ravnodušni odgovori svima su dobro poznate iskre raznih uredskih drama koje na kraju krajeva usporavaju i posao koji se treba obaviti. Međutim, često nismo ni svjesni da smo i mi izvor takvih agresivnih poruka, a Business Insider istaknuo je pet načina ponašanja u porukama koje bi valjalo izbjegavati. 

1. Odgovaranje svima u nizu
CC na CC i lanac poruka među deset ljudi može biti prilično naporan, osobito ako se većina rasprave ne tiče ostalih ljudi. Na taj način možete ostaviti dojam da želite isticati svoju važnost ili postignuća, ili da želite bespotrebno produžiti raspravu koja se mogla nastaviti osobno ili u drugoj poruci. Osim toga, djelujete kao da vam nije stalo do vremena drugih kolega.

2. Oprosti na smetnji, ali
Ok, kad ste to već napisali, u startu 'smetate' kolegama tako da kod sljedećeg maila zaboravite na ovo. Ako se poruka tiče posla koji je inače dio onoga što kolega radi, očito mu ne smetate. U isto vrijeme umanjujete i vlastiti autoritet. 

3. CC-anje šefa
Možda mislite da mailovi između vas i kolege sa šefom u cc polju izgledaju transparentnije, nije tako. Ovo se može protumačiti agresivnim potezom, a i djelujete kao da ste željni tužakanja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

4. Je li baš sve 'Hitno'? 
Uh, sjetite se samo gomile mailova koji su vam stigli s naslovom Hitno. Kao da negdje gori požar, a kad bi pročitali poruku, ispao bi mail kao i svaki drugi. Nikako ne šaljite da je nešto hitno, kad nije. Kolegama nabijate paniku i stres, a pretjerate li hitnim porukama, nakon nekog vremena baš ništa vašeg neće djelovati važno. Hitno neka bude hitno.

5. VRIŠTANJE u porukama
Pravila ponašanja na internetu većini su dobro poznata i velika slova znače da se derete na nekog i onda je samo jedan način za shvatiti tu poruku. Koristite pravila ponašanja na internetu, ali i budite gramatički točni i koristite točku, zarez i ostale znakove. Vaši službeni mailovi nisu chatovi s prijateljima. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle