Obavijesti

Tech

Komentari 19

LG G6 će oduševiti divovskim ekranom koji stane na vaš dlan

LG G6 će oduševiti divovskim ekranom koji stane na vaš dlan
6

LG G6 je impozantan telefon kod kojeg se sve vrti oko ogromnog ekrana upakiranog u malo kućište. Tu su i odlične karakteristike, iako možemo žaliti što nema novog Snapdragona

VIDEO

Skoro sve se već unaprijed znalo, tako da i nije bilo prevelikih iznenađenja kad je LG u nedjelju u Barceloni predstavio novi G6. No, korejska je kompanija uspjela zadovoljiti jer telefon u svakom pogledu djeluje kao veliko poboljšanje u odnosu na G5, ali i kao telefon koji se s punim pravom može boriti s ostalim konkurentima na vrhu. Uz to, ima i dovoljno svojeg identiteta da ga nećete olako zamijeniti za svaki drugi telefon. 

Na prvom mjestu ističe se velikim 5,7-inčnim Quad HD+ ekranom formata 18:9, koji uživo i ne djeluje toliko izduženo u odnosu na standardne 16:9 ekrane. Usprkos tim ogromnim gabaritima, sam telefon je tek 6 milimetara viši od Galaxyja S7 koji ima 5,1-inčni ekran ili samo centimetar razlike ga dijeli od iPhonea 7 koji ima čak inč manju dijagonalu ekrana. Ovo je i prvi telefon koji ima Dolby Vision tehnnologiju, a podržava i HDR video sadržaj, pa ćete tako moći više uživati u HDR sadržajima s Netflixa i YouTubea. 

Iako se radi o telefonu velikog ekrana, u ruci ga je sasvim lako koristiti jednom rukom, a sa masom od 163 grama djeluje prilično lagano u ruci.

G6 dolazi sa prošlogodišnjim Snapdragonom 821, iako je Qualcomm već najavio novi 835 procesor, ali im nije bio dostupan u vrijeme razvoja telefona. Noviji procesor mogao bi biti za mjesec-dva jedan od razloga i zbog kojih bi se mnogi mogli odlučiti za telefon nekog od konkurenata, poput Galaxyja S8 koji stiže u travnju. Što se ostalih tehničkih detalja tiče, telefon dolazi s 4 GB RAM-a te 32 ili 64 GB interne memorije. Kapacitet baterije je 3300 mAh i bit će zanimljivo vidjeti koliko će ona omogućiti rada s jednim punjenjem. Ovdje će vam pomoći Qalcommov Quick Charge 3.0 koji će omogućiti brže punjenje. Za razliku od G5, baterija se više ne može mijenjati.

Kao kod sve većeg broja telefona, G6 na stražnjoj strani ima dvostruke kamere, a ovdje se radi o senzorima od 13 megapiksela sa širokokutnom lećom od 125 stupnjeva što će omogućiti bolje panoramske fotografije. Glavni senzor ima f/1,8 otvor blende i optičku stabilizaciju slike, dok širokokutni senzor ima otvor blende f/2.4.  LG je ovdje ugradio i nove modove snimanja koji iskorištavaju i veći prostor na ekranu, među kojima je 'kockasta kamera' gdje korisnici u jednoj kocki vide ono što fotografiraju, a u drugom dijelu ekrana prikazuju se nedavno snimljene fotografije. Što se prednje kamere tiče, ona snima fotografije od 5 megapiksela (F/2.2) i ima vidno polje od 100 stupnjeva. 

G6 dolazi s IP68 standardom za otpornost na vodu i prašinu, a ugrađena je i podrška za Google Asisstant. LG nije objavio kada telefon stiže na tržište, no navodno bi na tržištu trebao biti od 10. ožujka. To bi korejskoj kompaniji dalo dobar zamah prije dolaska Samsungova Galaxyja S8. Također nije objavljena ni cijena, a spominje se da bi mogla biti u rasponu od 650 do 700 dolara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu