Obavijesti

Tech

Komentari 269

Made in Hrvatska: Najam jahte čak 3,4 milijuna kuna na tjedan

Made in Hrvatska: Najam jahte čak  3,4 milijuna kuna na tjedan
12

Četiri palube, kraljevski tretman, bazen, jacuzziji ..Sve to bit će u ponudi jahte Katina, koja se dovršava u Splitu. Dugačka je 60 m, šira malo manje od 12 m

VIDEO

Četiri palube, kraljevski tretman, bazen, jacuzziji, podvodna svjetla... Luksuz kakvog se ne bi posramili ni bogati arapski šeici. Sve to bit će u ponudi jahte Katina, koja se ovih dana dovršava u splitskom škveru. Dugačka je 60 metara, šira malo manje od 12, no ono što nudi budućim korisnicima je dosad viđeno samo na najskupljim svjetskim jahtama.

- Katina će ostati u našem vlasništvu, ali će je u svojoj čarter ponudi iznajmljivati belgijska tvrtka Exmar. Sudeći po cijeni najma, jasno je da će na njoj boraviti isključivo pripadnici svjetskog jet-seta - rekli su nam iz Uprave Brodosplita.

A cijena je zaista paprena. Tjedan dana na ovoj jahti stoji između 3 i 3,4 milijuna kuna, ovisno o sezoni, što je svrstava među najskuplje na svijetu. U tu cijenu nisu uračunati dodatni troškovi, kao što su vezovi ili gorivo.

Jahtu su kompletno projektirali i izradili djelatnici splitskog brodogradilišta. Trup je dovršen, a u tijeku je bojenje. Nakon toga slijedi opremanje plovila najluksuznijim materijalima i zabavom za najviše 12 gostiju. U čarteru će biti sredinom sljedeće godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Iako jahta još nije gotova, iz Exmara su nam rekli da imaju već nekoliko upita zainteresiranih za prvu plovidbu - dodali su iz uprave Brodosplita.

Luksuzna Katina će ploviti po Jadranu, ali i po Karibima i ostalim najpopularnijim odredištima na svjetskim morima, ovisno o željama korisnika.

Jahta ima četiri palube, maksimalna brzina joj je 13 nautičkih milja, a bez pristajanja na kopno moći će preploviti 4000 milja. Gostima je na raspolaganju 12 kraljevskih soba opremljenih najskupljim namještajem od kojih će četiri imati terase.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 269
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle