Majstor starog kova: Mazda 6 ne mari za šminku i gadgete

Kod Mazde 6 u prvom su planu praktične vrijednosti i prostranost te kvaliteta izrade. Unutrašnjost sa zastarjelim zaslonom nije na najvišoj tehnološkoj razini

Dalibor Urukalović/Pixsell
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell
23 komentara

Prostranost i praktičnost s jedne, uglađenost i kvaliteta izrade s druge strane. Mazda6 je tipičan Japanac s brojnim prednostima ali i klasičnom boljkama. Nedostatak maštovitosti u unutrašnjosti i konfekcijski dizajn s kratkim rokom trajanja odbiti će neke kupce, no zato će mnoge druge privući praktičnost prostrane karoserije s petora vrata i uglađen motor.

Osnovni benzinac nije idealan odabir, no dovoljno se dobro nosi sa Mazdom 6 , pružajući dobar odnos  uloženog i dobivenog. Oduševljava njegov miran rad, dok bi potrošnja mogla biti i niža od testnih 8,7 litara.

Cijenom Mazda6 spada među skuplje modele u klasi, no to uvelike vraća svojim vrijednostima.

Drži se dobrog starog recepta

Unutrašnjost šestice nije na najvišoj tehnološkoj razini, posebice zastarjeli zaslon koji u isto vrijeme ne može pokazivati sat i putno računalo. Opremljenost je pohvalna, već druga razina opreme ima sve potrebno - tempomat, parking senzore i grijana sjedala. Pohvalno, i metalik boja je serijska.

Mazda6 Sport 1.8i TE

masa : 1410 kg
dimenzije: 476x180x144cm
obujam :  1798 ccm
snaga:  88 kW/120 KS
ubrzanje (0-100km/h):  11,7 s
najveća brzina: 194 km/h
potrošnja :  6,7 l /100 km

cijena : 186.590 kn (testni model) 186.590 kn (bez doplata)
konkurencija : Toyota Avensis, Opel Insignia, Citroen C5

PLUS : bogata oprema, praktična i prostrana karoserija, uglađen motor, udobnost, niska razina buke u vozilu, kvaliteta izrade, dojam trajnosti
MINUS : mjenjač ponekad zapinje pri prebacivanju u “rikverc”, dosadna i zastarjela unutrašnjost, potrošnja, cijena

Možda vas zanima i ovo:
Message