Obavijesti

Tech

Komentari 3

Menadžeri VW-a pristali su na barem 30 posto manje bonuse

Menadžeri VW-a pristali su na barem 30 posto manje bonuse
1

VW je potvrdio vijest Reutersa da su upravni i  nadzorni odbor dogovorili značajno smanjenje bonusa, ali odbacuju neke navode da se radi o smanjenju bonusa za 50 posto

VIDEO

Odbor glavnih direktora Volkswagena (VW) dogovorio je smanjenje bonusa izvršnim rukovoditeljima za najmanje 30 posto u sklopu pregovora o rješavanju spora oko naknada,  kazala je jedna osoba upoznata s navedenim pregovorima.

Bonusi za višu razinu menadžmenta našli su se u središtu pozornosti zbog eskalacije spora sa sindikalnim vođama tog najvećeg europskog proizvođača vozila. Ta kompanija pod pritiskom je da smanji troškove otkad je u rujnu prošle godine izbio skandal s lažiranjem podataka na testovima emisije štetnih plinova.

Drugi najveći dioničar Volkswagena, njemačka savezna država Donja Saska želi da se ti bonusi isplate, dok sindikalni vođe u VW-u žele njihovo ukidanje ili smanjenje, kazali su  izvori.

- Ovo su teška vremena i VW mora poslati signal radnicima da ozbiljno misli smanjiti troškove - kazao je analitičar Marc-Rene Tonn iz tvrtke  M. M. Warburg,  dodavši da VW mora napraviti "strukturne promjene" pravila o menadžerskim naknadama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Premijer Donje Saske Stephan Weil izjavio je da je potrebno nastaviti s "intenzivnom" raspravom u odboru kako bi se pronašlo rješenje za bonuse. Donja Saska ima 20-postotni udio u VW-u i dva mjesta na nadzornom odboru, koji određuje plaće direktorima.

VW je potvrdio vijest Reutersa da su upravni i  nadzorni odbor dogovorili značajno smanjenje bonusa. Volkswagen je, međutim, odbacio izvješće nekih njemačkih medija da su članovi uprave ponudili da se njihovi bonusi smanje za 50 posto.

Bonusi direktora iznosili su 2014. godine 54 milijuna eura, dok su ukupne naknade isplaćene vodećim menadžerima VW-a bile 70 milijuna eura. To je gotovo dvostruko više od 37 milijuna eura koliko je prošle godine isplatio Daimler menadžerima u fiksnim i fleksibilnim plaćama.

"Iz naše perspektive, nesporno je da bi se bonusi ne bi trebali isplaćivati upravi i višim menadžerima dokle god skandal s emisijama nije u potpunosti riješen",  objavila je lobistička tvrtka SdK.

Iako se vodeći menadžeri opiru ukidanju  bonusa,  raspravljaju o daljnjim mjerama za dodatno smanjenje varijabilnog dijela plaće, izjavila je osoba upoznata sa VW pregovorima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle