Obavijesti

Tech

Komentari 1

Na petoj Shift konferenciji u Splitu očekuju čak 1200 ljudi

Na petoj Shift konferenciji u Splitu očekuju čak 1200 ljudi
1

U Split ove godine stiže Dan Cuellar kao predstavnik Shazama, servisa za prepoznavanje glazbe koji povezuje više od 500 milijuna ljudi, a suosnivač Ubera predstavit će svoj novi startup

VIDEO

U protekle četiri godine, Codeanywhere Shift konferencija je postala najveća informatička konferencija u jugoistočnoj Europi, a time pozicionirala Grad Split i Splitsko-dalmatinsku županiju na IT mapi Europe kao jedan od informatičkih centara. 

Kroz dva konferencijska dana, 2. i 3. lipnja, Shift postaje mjesto susreta za IT stručnjake, domaće i strane institucije, predstavnike investicijskih fondova, studente i medije. Konferencija će se i ove godine održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu u kojem se očekuje više od 1200 posjetitelja.

Vodstvo Udruge „Shift“, koja je glavni organizator konferencije u potpunosti su preuzeli djelatnici tvrkte Codeanywhere, dosadašnji suorganizatori. Tvrtka Codeanywere, koja razvija cloud rješenja za programiranje u hodu, jedan je od najuspješnijih hrvatskih startupa. Do sada je dobila već nekoliko lokalnih i inozemnih kapitalnih investicija, a ured osim u Splitu ima i u centru svjetske IT industrije – gradu Palo Altu u Kaliforniji.

Dolaze svjetski poznate „face“

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Među njima je Dan Cuellar koji u Split stiže kao predstavnik tvrtke Shazam - servisa za prepoznavanje pjesama koji povezuje više od 500 milijuna korisnika. Dan je inače Head of Test Engineering za Shazam, a na Shiftu će govoriti o tome kako privući pažnju na svoj “open source” projekt.

Na Shift dolazi i predstavnik Intercoma, internetskog softvera pod kojim nudi sasvim novi način komunikacije s klijentima. Darragh Curran vodi njihov razvojni tim, a na pozornici HNK Split  će govoriti kako je njihova tvrtka, od tek nekoliko developera, u kratkom roku narasla na preko 100 zaposlenih.

Operator, novi startup suosnivača Ubera, je aplikacija koja koristi mrežu operatera, koji ispunjavaju želje svojih klijenata, od kupovine avionskih karata do kupovine namirnica. Jonathan Lieberman je Head of Design u Operatoru, a u Splitu će govoriti o izazovima kroz koje prolaze kreirajući ovaj novi brand.

Popisu govornika pridružio se i Andrew Rollins, osnivač i Chief Software Architect  Localyticsa, vodeće platforme za praćenje korištenja mobilnih aplikacija. Andrew će govoriti o svom iskustvu razvoja takve tehnički zahtjevne platforme.

Ivan Nemytchenko, Developer Advocate GitLaba, će na Shiftu pričati o uspjehu njegove tvrke. GitLab je nova programerska tvrtka koja mahom osvaja svijet. Njihov najveći konkurent GitHub vrijedan je više od milijardu dolara. Ekipa iz GitLaba ima već klijente s Fortune 500 liste, uključujući IBM, Alibabu, SpaceX i mnoge druge.

Ne propustite priliku i do 30. travnja kupite dvije ulaznice za cijenu jedne. Požurite i osigurajte svoju ulaznicu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija