Obavijesti

Tech

Komentari 143

Novi ponos Velike Britanije: Titanik je mala beba za njega!

Novi ponos Velike Britanije: Titanik je mala beba za njega!
6

Brod "Queen Elizabeth" je toliki da ga neće gurnuti u more nego će ga okružiti vodom kako bi isplovio. Dug je 284 m. Najveći naš ratni brod ima 55,5 metara

VIDEO

Njezino Veličanstvo kraljica Elizabeta II. u škotskom brodogradilištu Rosyth Dockyard razbila je u petak bocu viskija i zaželjela mirno more najvećem ratnom brodu u povijesti Velike Britanije.

Gledajući iz ptičje perspektive, radnici koji su ga uoči krštenja lickali izgledali su kao mravi. Brod "Kraljica Elizabeta" u najmanju ruku je impresivan primjerak. Ima 72.000 tona , viši je od 50, a dug čak 284 metra . Usporedbe radi, Titanik je bio dug 269 metara i širok 28 .

Pokretanje videa...

REUTERS VIDEO

"Queen Elizabeth" dug je kao 28 engleskih autobusa na kat. Najveći brod Hrvatske ratne mornarice, "Faust Vrančić", dug je 55,5 i širok 12 metara. Na novome morskom čudovištu godinama je radilo 10.000 radnika iz 90 različitih tvrtki u šest brodogradilišta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovo je najveći brod koji smo do sada sagradili. Projekt je omogućio posao tisućama ljudi diljem Ujedinjenoga Kraljevstva i iskoristio sve njihove vještine i talente - rekao je, sav ponosan, vođa Laburističke stranke Ed Miliband .

U brodogradilištu se još radi na malo manjoj verziji ove grdosije , a njihova proizvodnja zajedno je Britance stajala šest milijardi funta . No iako ga je kraljica pustila u pogon, brod još dvije godine neće napustiti brodogradilište , a pretpostavlja se da će u prve misije ići 2020. Predviđeni životni vijek ovog nosača zrakoplova je 50 godina.

Kapetan broda "Queen Elizabeth" danima prije krštenja broda u medijima je najavljivao "povijesni dan za Veliku Britaniju, kojim će početi nova era u britanskom pomorstvu".

Elizabeta krstila brod - imenjaka

Najveći brod u povijesti Velike Britanije ime je dobio po Njezinu Veličanstvu, kraljici Elizabeti. Ona ga je krstila, a umjesto tradicionalnog šampanjca kraljica je na brod u škotskom brodogradilištu bacila škotski viski.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković