Obavijesti

Tech

Najjeftiniji automobil za 930 kn, najskuplji za više od milijun

Najjeftiniji automobil za 930 kn, najskuplji za više od milijun
1

Volkswagen Golf je kralj oglasnika. Na Njuškalu se ovaj model najviše nudi, ali i najviše traži. Najzastupljenija marka rabljenih automobila je Volkswagen, a slijedi Renault

VIDEO

Hrvatsko tržište rabljenih automobila je u procvatu. U zadnjih mjesec dana na najvećem hrvatskom oglasniku Njuškalu predano je čak 13.000 oglasa osobnih automobila. Potencijalni kupci na ovom oglasniku mogu birati između 63 marke vozila i 779 modela automobila koji se oglašavaju.

Najviše se prodaju rabljeni dizelski automobili, čija je zastupljenost 71% nasuprot samo 20% benzinaca. Električni automobili i hibridi još su uvijek u gotovo zanemarivom postotku, odnosno njih je manje od 1%, a posjetitelji njuškala iz ove kategorije najčešće traže Mitsubishi i MiEV i BMW i3.

New cars are seen at a parking lot in Shenyang



Najjeftiniji ponuđeni automobil na Njuškalu stoji samo 930 kuna, a srednja tražena cijena automobila iznosi 44.961 kunu. S druge strane neke od ponuđenih automobila mogu si priuštiti samo milijunaši, a najskuplji auto na Njuškalu u siječnju je 571 KS snažan Mercedes-Benz G 63 AMG s Exclusive Designo paketom opreme iz 2016. godine.



Očekivano, najzastupljenija marka je Volkswagen sa 16 posto udjela, dvostruko većim udjelom od drugog Renaulta. Slijede ih Opel, BMW, Mercedes i Audi.

I kod modela automobila nema iznenađenja. Najviše je ponuđeno Golfova, a slijede Passat i BMW serije 3. Velika je i ponuda Opela Astre i Volkswagen Pola.



Potencijalni kupci pak najviše pretražuju Volkswagen Golf, BMW serije 3, Passat, Audi A4 i Mercedes E-klase.

Kada je u pitanju karoserijski oblik, najviše su zastupljene limuzine i automobili s kosim stražnjim dijelom. Karavana je 14%, monovolumena 8 posto, a SUV-ova najprodavanije klase među novim autima na europskom tržištu samo 7 posto.

Na Njuškalu je moguće i vidjeti koliko automobili u prosjeku gube s godinama. Automobili stari jednu godinu tako su izgubili 22%, a za automobile stare pet godina cijena je niža 48%.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu