Obavijesti

Tech

Komentari 8

Nema sr**a prije skeniranja: Stani pred kameru i uzmi papir

Nema sr**a prije skeniranja: Stani pred kameru i uzmi papir
1

Kako bi stali na put kradljivcima toaletnog papira, Nebeski hram u Pekingu ugradio je napredne uređaje za izdavanje toaletnog papira koji skeniraju lice prije nego vam izdaju papir.

VIDEO

Kradljivcima toaletnog papira česta meta su bili zahodi Nebeskog hrama u Pekingu, ali na put im je stala tehnologija. Voditelji kompleksa koji je na UNESCO-vu popisu mjesta svjetske baštine odlučili su ugraditi napredne uređaje za izbacivanje toaletnog papira. 

Kako bi dobili standardnu isporuku papira (60 cm), posjetitelji parka moraju stati pred njegovu kameru koja snima njihovo lice. Softver za prepoznavanje lica ovdje služi kako uređaj ne bi istoj osobi dao novu rundu papira. Naime, ako vam zatreba još toaletnog papira, rješenje je da pričekate devet minuta, piše CNN

I dok ovakav sustav ima savršenog smisla na aerodromima kod skeniranja putovnica, postavljanje u zahodima izazvalo je lavinu negativnih reakcija. Glavni razlog za ugradnju napredne tehnologije u zahode su stariji građani koji su svoje vrećice i džepove punili toaletnim papirom i nosili ga kućama. 

- Stariji ljudi koji su rođeni u velikom siromaštvu vjerojatno i dalje žive u tom strahu od siromaštva i zato dolaze po besplatni toaletni papir - rekao je posjetitelj parka Wu Qingqi koji je dodao da ovdje dolaze i brojni radnici. Ipak, on misli kako je i ovakva mjera nužno zlo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, testiranje koje je trajalo dva tjedna pokazalo je kako se korištenje toaletnog papira smanjilo za 80 posto na mjestima gdje su postavili skenere koji koštaju po 700 dolara. Tvrtka koja je dizajnirala uređaj odlučila se na skeniranje lica jer se to u testovima pokazalo kao najhigijenskije rješenje. 

Još jedan od razloga za ugradnju ovakvih uređaja je i taj što mnogi javni zahodi u Kini ne nude toaletni papir ili imaju zajedničke role. No, zbog rasta turizma, Kina je morala ugraditi tisuće i tisuće javnih zahoda koji su u skladu s očekivanjima zapadnih turista. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković