Obavijesti

Tech

Komentari 3

Nemojte to pokušavati doma! Ovako roštiljaju znanstvenici

Nemojte to pokušavati doma! Ovako roštiljaju znanstvenici
7

Mladi znanstvenici iz Britanije pokazali su kako ispeći meso bez dežuranja uz roštilj i kontroliranja mesa. Oni su to učinili domišljatim i brzim eksperimentima

VIDEO

Andy Marmery s Instituta i YouTube zvijezda Greg Foot odlučili su se zabaviti znanošću i to sve podijeliti s gledateljima. Odlučili su pokušati ispeći meso bez uobičajenih kuhinjskih pomagala. S obzirom na zavidno znanje iz fizike i kemije, izveli su pred kamerama četiri vrlo dojmljiva eksperimenta.

POGLEDAJTE VIDEO: Biste li i Vi ovako ispekli meso?

Pokretanje videa...

24sata Video 00:34

Posebno je dojmljiv bio "parabolički piknik". Parabolički reflektori uređaji su koji prikupljaju i projiciraju različite vrste energije poput zvuka i svjetlosti. Jedina je mana u tome što se meso mora jako raskomadati prije pečenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako su uz pomoć reflektora ispekli najfiniji odrezak

Pokretanje videa...

24sata Video 00:21

Najzabavnije su ipak sačuvali za kraj. Andy i Greg gotovo su ostali bez kose pokušavajući ispeći meso metodom "rakete iz boce"

POGLEDAJTE VIDEO: Ovo definitivno ne pokušavajte kod kuće!

Pokretanje videa...

24sata Video 00:30

Iako meso i nije bilo najbolje ispečeno, prizori koji nastaju zbog jednostavnih fizičkih i kemijskih procesa privukli su pažnju gledatelja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle