Obavijesti

Tech

Komentari 62

Note 7 postaje dio povijesti: Trajno prekidaju proizvodnju

Note 7 postaje dio povijesti: Trajno prekidaju proizvodnju
3

Vlasnici Galaxy Note 7 telefona trebaju isključiti i vratiti telefone Samsungu koji će ponuditi povrat novca ili druge uređaje. Investitori zazivaju bržu najavu sljedećeg telefona

VIDEO

Nakon niza požara koji su se ponavljali i sa zamjenskim telefonima, Samsung je objavio u utorak navečer kako su odlučili trajno prekinuti proizvodnju Galaxy Note 7 telefona. U dokumentu koji su poslali korejskim regulatorima navode da su se na prekid proizvodnje telefona odlučili zbog sigurnosti kupaca, objavio je Guardian.

Samo dan ranije rekli su da su se odlučili na 'prilagodbu proizvodnje' što su mnogi protumačili kao najavu konačnog kraja.

Iz Samsunga su rekli kako će kupci moći zatražiti povrat novca ili zamjenu za neki drugi Samsungov proizvod, a još jednom su poslali poziv vlasnicima da isključe Note 7 i prestanu ga koristiti.

Traži se brzi nasljednik

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
A model demonstrates waterproof function of Galaxy Note 7 new smartphone during its launching ceremony in Seoul

Upravo taj potpuni prekid i otpis Notea 7 su savjetovali i mnogi analitičari koji navode da Samsung mora otkriti zbog čega su se zapalili svi ti telefoni i ponuditi novi model na tržištu. Ističu kako će šteta za Samsung biti sve veća što dulje ljudi budu bez odgovora oko ovih požara. Samsungove dionice pale su u utorak za 8 posto, što je najveći pad u jednom danu od 2008. godine, a kompanija je izgubila ukupno 20 milijardi dolara vrijednosti. Predviđa se da bi ukupni trošak gašenja Notea 7 mogao biti 17 milijardi dolara.

Što se novog modela tiče, sljedeći koji bi trebao biti na redu je Galaxy S8, kojeg korejska kompanija obično predstavlja na sajmu u Barceloni krajem veljače. Analitičari predviđaju da bi Samsung mogao požuriti njegovo predstavljanje, piše Reuters.

Istražuju uzroke požara

Uz Samsung, požare telefona istražuju i korejski službenici, koji kažu da greška u zamijenjenim telefonima možda nije ista kao s baterijama u prvoj seriji. Ako je i dalje problem u baterijama, ovdje se nameće kao problem dizajnerska odluka da se baterije telefona ne mogu vaditi i zamijeniti. Da je telefon bio tako dizajniran, Samsung je možda mogao reći kupcima da izvade baterije i samo njih zamijene.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....