Obavijesti

Tech

Komentari 32

Ovo je najskuplji novi auto ikad i nitko ga više neće moći kupiti

Ovo je najskuplji novi auto ikad i nitko ga više neće moći kupiti
6

Nepoznati bogataš 2013. je došao u Rolls Royce s posebnom željom da mu naprave jedinstveni automobil. Sweptail je rezultat toga i otkriven je prije nekoliko dana. Vrijedi 10 milijuna funti

VIDEO

Rolls Royce Sweptail automobil je koji sa procijenjenom cijenom od 10 milijuna funti (85 milijuna kuna) ulazi u povijest kao najskuplji novi automobil. Možda ne košta kao Ferrari 250 GTO iz 1962. koji je na aukciji otišao za 38,5 milijuna dolara, ali njih ima još nekoliko desetaka dok je Sweptail jedan i jedinstven. 

Njegov vlasnik (identitet mu nije poznat) prije nekoliko dana je na zabavi na talijanskom jezeru Como otkrio ono na čemu su stručnjaci Rolls Roycea radili protekle četiri godine. Sweptail je tako personaliziran do zadnjeg detalja, a ovaj veliki dvosjed dizajnerski se ugledao na luksuzne jahte. 

Tajanstveni bogataš očito dijeli i ukus Jamesa Bonda jer u središnjoj konzoli je izrađen mehanizam koji pritiskom gumba otvara hlađeni spremnik u kojem je šampanjac iz godine u kojoj je i on rođen uz dvije kristalne čaše. Da se vlasnik ne bi previše umorio, boca koja je u mehanizmu lagano će se nagnuti kako bi je lakše izvadili.  Tu su i skriveni pretinci za aktovke ili torbu za laptop.

Tradicionalni detalji iz povijesti Rolls Roycea vide se i u golemom panoramskom krovu. Za pogon ovog unikata zadužen je V12 motor od 6,75 litara. 

Iz Rolls Roycea kažu da im je ovaj poznavatelj unikata i vlasnik jahti i aviona pristupio sa željom da naprave auto kakvog nema. Odmah je bio blisko povezan sa dizajnerskim timom kojem je rekao da želi automobil koji će biti nadahnut zlatnim dobom Rolls Roycea iz prve polovice 20. stoljeća. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle